Mráz pripravil v Prahe o život dvoch ľudí

NETKY.SK • 7 Január 2017, 16:50 • 2 min
Mráz pripravil v Prahe o život dvoch ľudí

PRAHA - Umrznutého bezdomovca našla dnes ráno pod viaduktom v Prahe-Měcholupoch, mestská policajtka, ktorá prechádzala miesta, kde sa zvyčajne zdržiavajú ľudia bez prístrešia.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom server Novinky.cz.

V noci nadnes sa pod dvoma mužmi v Prahe-Západ, na Pivovarskom rybníku v Hradištku, prelomil ľad. Oboch sa ešte pred príjazdom hasičov pokúšal zachrániť ich kamarát. Jeden z mužov na mieste zomrel, druhý skončil s podchladením v nemocnici. Podľa hovorkyne záchranárov javili známky požitia alkoholu.

Celé Česko zachvátili silné mrazy. Podľa Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bol v noci nadnes najväčší mráz na Šumave, v Rokytskej slati, kde namerali mínus 34,6 stupňa Celzia, čo je zatiaľ najnižšia teplota nameraná tejto zimy. Tridsaťstupňový mráz namerali na viacerých miestach Šumavy.

Teplotné rekordy pre siedmy január padli na približne 10 percentách českých staníc, ktoré merajú 30 a viac rokov. Na severe Čech bolo najchladnejšie v osade Jizerka v Jizerských horách, kde nadránom klesla teplota k mínus 27 stupňom a u hydrologickej stanice namerali 30,1 stupňa Celzia. Na mnohých miestach skomplikoval dopravu sneh.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies