Mráz praje lyžiarom, na Pezinskej Babe sa má od utorka spustiť prevádzka

NETKY.SK • 4 Január 2016, 10:43 • 2 min
Mráz praje lyžiarom, na Pezinskej Babe sa má od utorka spustiť prevádzka

PEZINOK – Mrazivé počasie na západnom Slovensku potešilo aj prevádzkovateľov lyžiarskych stredísk v okolí Bratislavy. Vďaka nízkym teplotám mohli strediská na Zochovej chate a Pezinskej Babe zasnežovať.

slovakia

left justify in out

Stredisko Zochova chata už spustilo prevádzku detského dopravníkového pásu a hlási dobré podmienky. Na Pezinskej Babe sa má začať lyžovať od utorka (5.1.). Podľa vedúceho lyžiarskeho strediska na Pezinskej Babe Jána Reisenauera vďaka mínusovým teplotám začali so zasnežovaním už 30. decembra 2015. "Momentálne je tu -11 stupňov Celzia. Fúka silný vietor, no zasnežujeme, čo sa dá. Pripravujeme vlek a zjazdovku tak, aby sme to v utorok spustili," priblížil pre TASR.

 

Ak sa nič mimoriadne nestane, podľa Reisenauera bude lyžiarom k dispozícii svah pri vleku Double. Momentálne sa tam nachádza okolo 25 centimetrov technického snehu. V lyžiarskom stredisku Pezinská Baba plánujú v utorok spustiť prevádzku od 09.00 do 16.00 h a následne chcú pokračovať večerným lyžovaním, a to od 17.00 do 21.00 h.

 

V stredisku Zochova chata je podľa slov Reisenauera v súčasnosti v prevádzke 30-metrový dopravníkový pás pre deti a začiatočníkov, a to od 09.00 do 16.00 h. Okolo pásu je do 20 centimetrov technického snehu v dĺžke 30 metrov. Od utorka tu plánujú spustiť 300-metrový vlek. "Dúfajme, že sa to podarí do utorka dosnežiť a upraviť tak, aby sa to dalo spustiť," dodal Reisenauer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies