Mrakodrapy v siedmich krajinách budú zo solidarity svietiť v japonských farbách

NETKY.SK • 4 Apríl 2011, 07:14 • 2 min
Mrakodrapy v siedmich krajinách budú zo solidarity svietiť v japonských farbách

Mrakodrapy v siedmich krajinách budú zo solidarity svietiť v japonských farbách

slovakia

left justify in out

img

Mrakodrapy v siedmich krajinách budú v pondelok svietiť červeným a bielym svetlom na znak solidarity s Japonskom, ktoré bojuje s následkami ničivého zemetrasenia a cunami.
      Newyorský mrakodrap Empire State Building prizval k akcii ďalšie známe obrie stavby v Kanade, Malajzii, Číne, Kórei, Británii a na Novom Zélande. Červená a biela sú farby japonskej vlajky.
      Akcia má za cieľ podporiť úsilie o pomoc Japonsku, kde situáciu komplikuje poškodená jadrová elektráreň. Škody v krajine sa odhadujú na 300 miliárd dolárov.
      "Dňa 4. apríla svetlá Empire State Building budú svietiť pre Japonsko, ktoré zúfalo potrebuje svetovú podporu a finančnú pomoc," uviedol Anthony Malkin zo spoločnosti Empire State Building Company.
      Ďalšie účastnícke mrakodrapy sú veža CN Tower v Toronte, Olympijská veža v Montreale, John Hancock Center v Chicagu, veža Menara v Kuala Lumpur, televízna veža v Macau, komunikačná veža v Soule, Sky Tower v Aucklande a Spinnaker Tower v britskom Portsmouthe.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona