Mrakodrap v blízkosti Burdž chalífy zachvátili plamene

NETKY.SK • 7 November 2022, 10:22 • 2 min
Mrakodrap v blízkosti Burdž chalífy zachvátili plamene

DUBAJ - V pondelok ráno požiar zachvátil 35-poschodovú budovu v Dubaji, ktorá sa nachádza blízko najvyššieho mrakodrapu sveta Burdž Chalífa. Bezprostredne nebolo známe, či pri požiari niekto utrpel zranenia, približuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Mrakodrap, kde oheň vypukol, je súčasťou zoskupenia budov s názvom 8 Boulevard Walk, ktoré prevádzkuje štátna developerská spoločnosť Emaar Properties (Imár al-Akáríja). Dubajská polícia, oddiel civilnej obrany, developerská spoločnosť a ani tlačový úrad mesta Dubaj sa k požiaru bezprostredne nevyjadrili. AP pripomína, že séria požiarov, ktoré v uplynulých rokoch vypukli bo výškových budovách v Dubaji, vyvolala otázky o bezpečnosti vonkajších obkladov budov a ďalších materiáloch, ktoré sa v Spojených arabských emirátoch pri stavbách používajú. Na Silvestra v roku 2015 plamene zachvátili luxusný hotel v Dubaji, ktorý sa tiež nachádzal v blízkosti mrakodrapu Burdž Chalífa. Pri masívnom požiari dostala jedna osoba infarkt a ďalších 17 utrpelo zranenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona