Mrakodrap na Ground Zero v New Yorku je už vyšší ako Empire State Building

NETKY.SK • 1 Máj 2012, 22:31 • 2 min
Mrakodrap na Ground Zero v New Yorku je už vyšší ako Empire State Building

Mrakodrap na Ground Zero v New Yorku je už vyšší ako Empire State Building - Politika Výšková budova, ktorá vzniká na mieste zničených dvojičiek Svetového obchodného centra (WTO) v New Yorku, prerástla v pondelok už aj najznámejší newyorský mrakodrap Empi

slovakia

left justify in out

img

Výšková budova, ktorá vzniká na mieste zničených dvojičiek Svetového obchodného centra (WTO) v New Yorku, prerástla v pondelok už aj najznámejší newyorský mrakodrap Empire State Building.
      Zatiaľ nedokončená budova One World Trade Centre, ktorej vrchnú oceľovú konštrukciu stavitelia v pondelok vztýčili, by mala po dokončení dosahovať výšku 592 metrov. Empire State Building, postavená v roku 1931, má necelých 417 metrov.
      Budovu so 104 poschodiami by mali skolaudovať v roku 2015. Mala by spĺňať všetky konštrukčné i bezpečnostné prvky, ktoré by podľa amerických úradov mali zabrániť opakovaniu tragédie z 11. septembra 2001.
      Symbolické číslo 1776 stôp (592 metrov) odkazuje na rok, keď Spojené štáty vyhlásili nezávislosť od Spojeného kráľovstva. Po dokončení bude budova vôbec najvyššou v USA, keď v tomto ohľade prekoná aj známu Sears Tower v Chicagu.
      Na mieste niekdajšieho WTO vznikajú ďalšie štyri mrakodrapy, ktoré budú súčasťou nového obchodného a kultúrneho centra, napísala agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies