Môžu byť z nepriateľov priatelia a môže sa z priateľstva rozvinúť romantická láska, ktorá všetko prekoná? Možno nájdeme odpoveď v týchto filmoch, romantických klasikách, ktoré zaručene odoženú zimu!

NETKY.SK • 21 November 2022, 12:00 • 2 min
Môžu byť z nepriateľov priatelia a môže sa z priateľstva rozvinúť romantická láska, ktorá všetko prekoná? Možno nájdeme odpoveď v týchto filmoch, romantických klasikách, ktoré zaručene odoženú zimu!

Akonáhle sa začína obdobie chladnejšie, v ktorom môžeme len snívať o tenkých vrstvách oblečenia a ešte aj nálada sa nám zhoršuje, lebo si vyžaduje väčšiu námahu ráno opustiť teplo postele, môžeme byť ešte vďačnejší ako inokedy, že existujú filmy.

slovakia

left justify in out

Samozrejme, na pozeranie nemáme k dispozícii celé dni, musíme si odkrojiť z času, ale keď už tak urobíme, nech to aspoň stojí za minúty aj hodiny. Malo by to byť niečo pekné, čo odoženie zimu, privodí úsmev a príjemný pocit rozlievajúci sa po celej hrudi.

 

Láska cez internet

 

Áno, 90. roky naozaj priali romantickým komédiám, a to takým, ktoré nejde nezapamätať si. V súčasnosti nám už možno pripadá smiešne, že hlavní hrdinovia, ktorých stvárnili Meg Ryan a Tom Hanks si medzi sebou vzájomne vymieňajú maily, pretože práve teraz by už zrejme komunikovali prostredníctvom sociálnych sietí, avšak o to je zážitok jemnejší a nevinnejší.

 

Dvaja ľudia, obaja svojskí, a aj keby to nepriznali ani za svet aj osamelí, si píšu bez toho, aby sa niekedy videli. Bez toho, aby sa niekedy vôbec dohadovali na stretnutí. Teda tak to je na začiatku, lebo predsa keďže ide o romantický film, muselo prísť aj k zblíženiu osobnému.

A do celého príbehu sa, samozrejme, zamotá aj zápletka s tajomstvom, trochu aj atmosféra kníh a ani zaľúbenci to nebudú mať ľahké, lebo tak sa zdá, že kým vo virtuálnom svete sú ako také dve spriaznené duše, v skutočnosti sa nemôžu ani vystáť. Alebo je to celkom inak?

 

Navždy a ďaleko

 

Tom Cruise a Nicole Kidman si spolu zahrali v romantickom príbehu Navždy a ďaleko, navyše zasadenom do historických dôb. Ona je mladá dáma, síce sa búriaca proti konvenciám, ale poprieť sa nedá, že jej nechýba dobrý pôvod, a keby chcela, vydala by sa slušne, v budúcnosti by sa chudoby báť nemusela.

On je, naopak, z odlišnej vrstvy, nebaví ho hľadieť na nespravodlivosť, preto sníva o živote ďaleko, v krajine, o ktorej sa vraví, že tam získa pôdu každý, aj ten chudobný.

Keď sa oni dvaja stretnú, ona v ňom uvidí možnosť tiež opustiť domovinu, on v nej nevidí nič. Nepriateľské, až odmerané vystupovanie, sa však počas plavby loďou mení a ani nevravím o dobrodružstvách, ktoré na nich ešte len počkajú priamo tam, v Amerike.

Z dvoch, čo sa nepoznali, sa stanú priatelia a z priateľstva je len krôčik k láske, takej ozajstnej, ktorá sa smie skončiť rozprávkovo.

 

Jeden deň

 

Anne Hathaway a Jim Sturges vystupujú ako hrdinovia filmu Jeden deň, ktorý láme srdcia od roku 2011. Keď sa spoznajú, práve sa končí ich vysokoškolské štúdium, nikto by vtedy nepredpokladal, čím všetkým spoločne prejdú, ako sa nasmejú, ako si aj poplačú, ako sa chvíľu bude zdať, že sa nenávidia.

Je to prierez niekoľkými rokmi, vždy v rovnaký deň sa stretnú, vždy si upevnia priateľské puto. Aj sa priťahujú, ale aj tak sú len priateľmi, vzájomne si kryjú chrbát. Ona pracuje a sníva, on žije búrlivo. Ona je racionálna, on skôr emocionálny. A obaja zistia, či z priateľstva môže vzísť láska, taká, čo vydrží. Taká, čo prekoná každú prekážku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies