Možnosť nových sankcií voči Rusku oslabila rubeľ

NETKY.SK • 15 December 2014, 13:15 • 2 min
Možnosť nových sankcií voči Rusku oslabila rubeľ

MOSKVA - Ruský rubeľ v pondelok oslabil, keďže investorov znepokojili prípadné nové americké sankcie voči Rusku pre jeho rolu v ukrajinskej kríze.

slovakia

left justify in out

Do 7:45 GMT rubeľ oproti doláru klesol o 0,3 % na 58,33 RUB/USD a o 0,5 % voči euru na 72,66 RUB/EUR. Po piatkovom uzatvorení ruských trhov Kongres USA schválil návrh zákona umožňujúceho prísnejšie sankcie voči Moskve. "Návrh zákona bude na náladu na trhu pôsobiť negatívne," uviedli analytici Sberbank.

 

Oslabovanie rubľa zabrzdilo mierne zotavenie cien ropy. Ruská centrálna banka zároveň v pondelok oznámila, že 11. decembra na podporu rubľa intervenovala na devízovom trhu a vynaložila na to 453,76 mil. USD. Ruské ministerstvo financií však v pondelok odmietlo myšlienku, že domáce firmy by mali povinne predávať zahraničné meny. S takýmto návrhom prišli ruskí poslanci, podľa ktorých by domáce firmy, ktoré majú zisky v devízach, mali mať povinnosť časť z nich predávať s cieľom podporiť rubeľ. Ruská centrálna banka rovnako ako rezort financií s takýmto návrhom nesúhlasí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies