Možno až milióny Afričanov sú bez štátnej príslušnosti

NETKY.SK • 29 Január 2015, 17:57 • 2 min
Možno až milióny Afričanov sú bez štátnej príslušnosti

ADDIS ABEBA - Státisíce Afričanov, možno až milióny, sú bez štátnej príslušnosti. Dôvodom sú medzery v zákonoch o štátnom občianstve v mnohých afrických krajinách.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z novej správy, o ktorej záveroch dnes informovala agentúra AP.
     

Afričania, ktorých právna existencia je ohrozená, sú často pripravení o právo na vzdelanie, zdravotnú starostlivosť, účasť vo voľbách či cestovanie, uvádza sa v správe Africkej komisie pre ľudské práva a práva národov (ACHPR).
     

Týmto ľuďom je odopierané právo na existenciu "nie preto, že nie sú Afričanmi, ale preto, že sa niektorí ľudia pri moci rozhodli, že si to nezaslúžia", povedala dnes komisárka Maya Sahli Fadelová pri príležitosti predloženia záverov správy na pôde Africkej únie (AÚ) v etiópskej metropole Addis Abeba.
     

Komisárka vyzvala na vytvorenie protokolu o práve na štátnu príslušnosť, čím by sa podľa nej posilnila demokracia a integrácia, ako aj prispelo k obmedzeniu konfliktov na africkom kontinente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies