Možní biologickí rodičia malej Marie majú ďalšie plavovlasé deti

NETKY.SK • 24 Október 2013, 17:48 • 2 min
Možní biologickí rodičia malej Marie majú ďalšie plavovlasé deti

SOFIA - Rómka v Bulharsku dnes uviedla, že polícia ju vypočúvala, či je matkou dievčatka nájdeného u cudzieho manželského páru v rómskom tábore v Grécku. Žena dodala, že si želá podstúpiť testy DNA a vziať si dieťa späť, ak sa preukáže, že je jej. Informácie priniesli tlačové agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Prípad plavovlasého zelenookého dievčatka známeho pod menom Maria, ktoré má podľa odborníkov päť až šesť rokov, vyvolal záujem na celom svete. Zároveň však podľa názoru niektorých ľudí pritiahol neodôvodnenú a nespravodlivú pozornosť na rómsku komunitu v Európe, kde veľa Rómov žije v chudobe a pripisuje sa im zločinnosť.

Grécke úrady vzali dievčatko do svojej starostlivosti po tom, ako ju v rómskom tábore 16. októbra našla polícia počas razie kvôli drogám a zbraniam. Dievčatko bilo polícii i ďalším ľuďom do očí na takomto mieste, keďže malo blond vlasy a svetlú pokožku a vôbec nevyzeralo ako manželia, ktorí sa vyhlasovali za jej rodičov. Keď testy DNA dokázali, že nie je ich dieťaťom, začalo sa medzinárodné pátranie s cieľom nájsť jeho biologických rodičov. Dvojicu, u ktorej dievčatko žilo, zatkli. Pátranie viedlo do stredného Bulharska, kde polícia vystopovala 38-ročnú Sašu Rusevovú a jej manžela Angela Ruseva v meste Nikolaevo. Podľa bulharských médií ide o biologických rodičov Marie a polícia ich dnes vypočúvala. Rusevová pre bulharskú televíziu povedala, že dievčatko porodila v Grécku, keď tam "pred niekoľkými rokmi" pracovala, avšak musela sa dcéry vzdať, pretože nemala dosť peňazí na to, aby ju mohla vziať domov. Rusevová už má osem detí. "Mala som v úmysle vrátiť sa späť a vziať si dieťa domov, ale medzičasom som porodila ďalšie dve deti, tak som sa vrátiť nemohla," vysvetlila Rusevová a trvala na tom, že za dievčatko nedostala peniaze. Polícia v Bulharsku sa zatiaľ odmietla k prípadu vyjadriť.

Jedno z detí Rusevovcov podľa bulharských médií povedalo, že rodina bola v Grécku, kde nechali Mariu. Možná matka Marie údajne povedala susedke, že svoje dieťa predala za 500 leva (255 eur). Hovorca rómskej osady v Nikolaeve však podľa štátneho bulharského rozhlasu poprel, že by tam existovala sieť obchodníkov s deťmi. Tlačová agentúra BGNES informovala, že bulharskí manželia majú do desať detí, päť z nich je plavovlasých a podobných Marii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies