Možné trosky nezvestného malajzijského lietadla sa zrejme potopili

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 10:47 • 2 min
Možné trosky nezvestného malajzijského lietadla sa zrejme potopili

KUALA/LUMPUR/SYDNEY - Vyšetrovatelia zatiaľ nemajú žiadne presvedčivé dôkazy o tom, že dva predmety spozorované satelitom v južnej časti Indického oceánu sú z nezvestného malajzijského lietadla. Vyhlásil to dnes malajzijský minister obrany a úradujúci minister dopravy Hishammuddin Hussein.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Dostávam správy celé dopoludnie. Zatiaľ nie je žiaden pozitívny dôkaz," povedal Hussein novinárom v malajzijskej metropole Kuala Lumpur. Citovala ho tlačová agentúra Reuters.
      

Minister poskytol vyjadrenia po tom, ako pátracie skupiny dnes po svitaní znovu pokračovali v hľadaní nezvestného lietadla aerolínií Malaysia Airlines v odľahlej južnej časti Indického oceánu. Snažia sa totiž zistiť, či dva plávajúce predmety spozorované satelitom skutočne pochádzajú zo zmiznutého malajzijského lietadla a či je uvedená oblasť lokalitou s troskami.
      

Austrálsky vicepremiér Warren Truss dnes v Perthe vyhlásil, že plávajúce predmety zachytené na satelitných záberoch, ktoré vyvolali v južnej časti Indického oceánu medzinárodné pátranie po zmiznutom boeingu, sa zrejme potopili.
      

Satelitné zábery boli zhotovené 16. marca.

 

img

 

img
      

"Niečo, čo pred časom plávalo na hladine oceánu, tam už teraz nepláva," povedal vicepremiér a dodal: "Zrejme to kleslo na dno."
      

Truss uviedol, že pátranie pokračuje v zradných, nebezpečných vodách oceánu v oblasti približne 2500 kilometrov juhozápadne od austrálskeho mesta Perth. Dodal, že vez víkend sa k čínskym a japonským lietadlám pridajú aj austrálske, novozélandské a americké lietadlá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies