Možné nové sankcie voči Iránu mierne posilnili ceny ropy

NETKY.SK • 3 Február 2017, 14:34 • 2 min
Možné nové sankcie voči Iránu mierne posilnili ceny ropy

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali mierny rast, keď trhy zareagovali na možnosť zavedenia nových sankcií voči Iránu. Rast cien okrem toho podporili aj vyhlásenia ruského ministra energetiky, že ruskí producenti by mohli svoju ťažbu znižovať ešte rýchlejšie, než vyžaduje dohoda s Organizáciou krajín vyvážajúcich ropu (OPEC).

slovakia

left justify in out

Vývoj na trhoch najnovšie ovplyvňuje situácia okolo Iránu. Teherán totiž minulý týždeň uskutočnil skúšku balistickej rakety, na čo Spojené štáty reagovali, že sú pripravené uvaliť sankcie na niektoré iránske inštitúcie. Okrem toho ruský minister energetiky Alexander Novak informoval, že ruské firmy by svoju produkciu mohli redukovať rýchlejšie, než vyžaduje dohoda s OPEC, ktorú uzatvorili koncom minulého roka.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v apríli vzrástla do 13.08 h SEČ o 20 centov na 56,76 USD (52,52 eura) za barel (159 litrov) potom, ako na záver predchádzajúceho obchodovania zaznamenala mierny pokles. Za celý týždeň sa očakáva rast ceny Brentu o vyše 2 %.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s marcovým kontraktom sa zvýšila o 19 centov na 53,73 USD za barel po tom, ako vo štvrtok (2.2.) uzatvorila obchodovanie poklesom o 34 centov. Za celý týždeň sa očakáva rast zhruba o 1 %.

 

(1 EUR = 1,0808 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies