Moziakina vyčerpalo finále KHL, ospravedlnil sa z účasti na MS

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 13:14 • 2 min
Moziakina vyčerpalo finále KHL, ospravedlnil sa z účasti na MS

MOSKVA - Hviezda Metallurgu Magnitogorsk a najproduktívnejší hráč bojov o Gagarinov pohár Kontinentálnej hokejovej ligy Sergej Moziakin nenastúpi za Rusko na majstrovstvách sveta v Bielorusku (9. - 25. mája). Z účasti na šampionáte v Minsku sa útočník ospravedlnil zo zdravotných dôvodov.

slovakia

left justify in out

"Chcel by som sa obrátiť na celú hokejovú komunitu v našej krajine. Osobitne sa chcem poďakovať trénerom a vedeniu reprezentácie za možnosť pridať sa k reprezentačnému mužstvu, do ktorého chodím s veľkou radosťou, ako do rodného domu. Zápasy play-off ma však absolútne vyčerpali - fyzicky i psychicky. Objavilo sa aj staré zranenie. Nemôžem hrať za národný tím v plnej sile na takom dôležitom turnaji, ako sú majstrovstvá sveta. Vedomie, že na šampionáte musia hrať len stopercentne pripravení hráči, ma núti ospravedlniť sa z účasti. Všetky morálne i fyzické sily som nechal na klziskách v Magnitogorsku a Prahe," cituje slová Moziakina pre Itar-Tass web championat.com. 

 

Moziakin sa chystá na vyšetrenia do Nemecka a v budúcnosti je pripravený opäť si obliecť reprezentačný dres. Tridsaťtriročný útočník nazbieral v play-off 33 bodov a mal najväčšiu zásluhu na triumfe Magnitogorska v

 

Gagarinovom pohári. Na svetovom šampionáte sa v ruskom drese nepredstaví ani obranca Iľja Nikulin, ktorý sa zranil na Švédskych hrách v Štokholme. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies