Môžete zjesť čokoľvek a koľko chcete, aj tak budete štíhly: Vedci totiž objavili zázračný liek!

NETKY.SK • 3 September 2018, 11:53 • 2 min
Môžete zjesť čokoľvek a koľko chcete, aj tak budete štíhly: Vedci totiž objavili zázračný liek!

Nebaví vás celý život si odopierať dobroty kvôli tomu, aby ste si zachovali štíhlu líniu? Čoskoro už zrejme nebudete musieť!

slovakia

left justify in out

Udržať si v dnešnej dobe štíhle a zdravé telo je čoraz náročnejšie. Väčšina populácie má totiž sedavé zamestnanie, kde na dennej báze zažíva stres a trpí akútnym nedostatkom času. Človek musí mať život veľmi dobre zorganizovaný na to, aby si popri všetkých iných povinnostiach dokázal striktne do dňa začleniť aj cvičenie a varenie zdravých jedál. Ale čo ak by to išlo aj bez toho?

 

Vedci z Univerzity New South Wales v austrálskom Sydney sú na prahu naozaj veľkého objavu. Náhodne totiž objavili látku, ktorá v organizme úplne zastavuje tvorbu tuku. Narazili na ňu pri riešení problému s cukrovkou druhého typu. Hľadali niečo, čo by upravilo hladinu glukózy v krvi a inzulínovú rezistenciu. To sa im nepodarilo, no namiesto toho zastavili rast tukového tkaniva. Doposiaľ nikto neprišiel s ničím podobným.

 

Nová látka by sa následne mala testovať aj na ľuďoch. Ak by sa osvedčila rovnako dobre, išlo by o veľkú pomoc pre ľudí bojujúcich s obezitou, čím by zároveň došlo k zníženiu počtu úmrtí súvisiacich práve s nadváhou. Výrazne by sa zredukovali aj počty ochorení pridružených k obezite, akými sú napríklad cukrovka, ochorenia srdca a demencia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies