Môže spôsobovať 5G sieť zdravotné problémy?

NETKY.SK • 29 Január 2020, 15:49 • 2 min
Môže spôsobovať 5G sieť zdravotné problémy?

5G siete sú hazardom našej vládnej garnitúry so zdravím obyvateľov. Odborníci hovoria o poškodení DNK, rakovine, spálení tkanív kože a očí, o srdcových problémoch. K téme sa vyjadril aj líder strany Vlasť Štefan Harabin.

slovakia

left justify in out

Nie všetky nové technológie sú pre ľudstvo prospešné napriek tomu, že nám môžu vo viacerých smeroch uľahčiť život. Podľa Štefana Harabina by sme ako krajina nemali vstupovať do všetkých projektov, hlavne ak nevieme, či sú bezpečné. "Pri príležitosti Svetového dňa boja proti 5G vás upozorňujem na jeden z takýchto projektov, o rizikách ktorého je veľmi dobre oboznámená časť ekologicky zameranej a informovanej spoločnosti, ale veľká časť občanov Slovenska ešte tieto informácie nemá," vyjadril sa.

 

Nová generácia telekomunikačného spojenia

Nové 5G siete sa od momentálne využívanej 3G a 4G siete líšia najmä vysokou hustotou rozmiestnenia vysielačov signálov. Viaceré štúdie dokázali, že 5G sieť je vysoko nebezpečná pre zdravie ľudí, ale aj živočíchov a rastlín. Potvrdené boli aj úhyny včiel, hmyzu, vtákov, vysychanie stromov a rôzne iné problémy spojené so zdravým.

 

O zavedení 5G by mali rozhodovať ľudia

"V lokalitách, kde sa 5G spustilo, ľudia hovoria o absolútnej vyčerpanosti organizmu a rôznych zdravotných ťažkostiach. Preto celosvetovo vzniká vlna odporu proti 5G," dopĺňa Harabin. Podľa jeho slov brusel vyvíja nátlak na krajiny, aby túto sieť zaviedli. "Príšerné je to, že niekoľko osôb si uzurpovalo právo rozhodovať o takomto rizikovom projekte s dopadom na život každého z nás!," komentuje situáciu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Štefan Harabin (@stefanharabin),

 

Do začiatku februára budú prebiehať verejné diskusie o zavedení 5G siete, a už v prvom štvrťroku sa má konať aukcia o frekvenčné pásma, čo je podľa jeho slov podozrivé. "Už samotná rýchlosť celého procesu je podozrivá a zaváňa túžbou súčasných vládnych úradníkov získať provízie z tohto megabiznisu! Navyše, celé sa to deje v čase, keď je parlament nefunkčný, a nie je k dispozícii sila, ktorá by legislatívnym spôsobom tento proces pozastavila do toho času, kým sa nevyjasnia všetky sporné otázky, ktorých je pri 5G neúrekom," dopĺňa Harabin.  

 

Aké sú riziká spojené s 5G sieťou?

Líder strany vlasť tvrdí, že Slovenským občanom by mali byť poskytnuté zdroje, ktoré hovoria o bezpečnosti 5G siete, prípadne o všetkých možných rizikách, ktoré sú spojené s jej používaním. "Odborníci hovoria o poškodení DNK, rakovine, spálení tkanív kože a očí, o srdcových problémoch," dodáva.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Štefan Harabin (@stefanharabin),

 

"Kým nie sú k dispozícii zaručené bezpečnostné štúdie, považujem 5G za hazard vládnej garnitúry so zdravím obyvateľov. 5G je súčasne téma, v ktorej by sme mali zjednotiť sily – nech máme akékoľvek politické názory, nech sme Slováci, Maďari, Rusíni či Rómovia, bez rozdielu veku, vierovyznania – všetci sa potrebujeme zjednotiť k obrane našej vlasti," vysvetluje Harabin.  

 

Viac o 5G sieti sa dozviete v našom článku "Môže 5G sieť ovplyvniť naše zdravie?"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona