Môže byť najlepší po Gretzkom, tvrdí Hull o Ovečkinovi

NETKY.SK • 10 November 2015, 11:17 • 2 min
Môže byť najlepší po Gretzkom, tvrdí Hull o Ovečkinovi

NEW YORK - Už iba sedemnásť presných zásahov delí ruského hokejistu Alexandra Ovečkina od päťstogólovej méty v NHL.

slovakia

left justify in out

Ak sa to Moskovčanovi podarí ešte v tejto sezóne, a to len málokto neočakáva, bude čo do rýchlosti pokorenia míľnika piaty v histórii. Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Mike Bossy a Brett Hull dosiahli magickú hranicu za menej než 700 zápasov. Ovečkin ich odohral 772. "Je len otázkou času, kedy sa mu to podarí. Blíži sa do spoločnosti skutočne výnimočných strelcov. Niet pochýb o tom, že raz bude v Sieni slávy a niet pochýb ani o tom, že je jedným z mála hráčov, čo majú šancu prekonať rekord Wayna Gretzkého," myslí si Ovečkinov tréner vo Washingtone Barry Trotz, citoval ho server NHL.


"The Great One" je na čele hokejových dejín s 894 presnými zásahmi. Ak by ho chcel Ovečkin prekonať, musel by strieľať minimálne päťdesiat gólov ešte ďalších osem sezón vrátane tejto. V septembri oslávil tridsiate narodeniny. "Myslím si, že môže byť najlepším strelcom od čias Gretzkého. Ak ho neprekoná," domnieva sa Brett Hull, 741-gólový kanonier, historicky tretí po Gretzkom a Gordiem Howovi (801).


Ovečkin sa dosiaľ päťkrát stal kráľom strelcov v NHL vrátane minulej sezóny, v ktorej nasúkal 53 gólov. V tomto ročníku sa zatiaľ presadil osemkrát v dvanástich dueloch. Hullovi imponuje, ako ruský superstrelec pravidelne láme 50-gólové hranice v čase, keď už aj štyridsať presných zásahov sa považuje za výnimočný počin. "A nielen to. Je pôsobivé, aj akým spôsobom sa prezentuje na ľade. Nie ako ja, keď som sa snažil byť neviditeľným. On tých chlapcov ťahá. To je impoznatné," tvrdí Brett Hull.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies