Mozambik má nového trénera, tím povedie Abel Xavier

NETKY.SK • 26 Január 2016, 15:11 • 2 min
Mozambik má nového trénera, tím povedie Abel Xavier

BRATISLAVA - Bývalý portugalský futbalový reprezentant Abel Xavier sa stal novým trénerom Mozambiku. Štyridsaťtriročný niekdajší obranca podpísal s vedením národného zväzu spomenutej africkej krajiny kontrakt na dva roky.

slovakia

left justify in out

Mozambik, ktorému patrí v renkingu FIFA 109. pozícia, je štvrtou trénerskou zastávkou Abela Xaviera, predtým pôsobil pri kormidle výlučne portugalských tímov Aves, Farense a Olhanense. "Sledoval som mozambický tím roky. Som veľmi hrdý, že sa môžem vrátiť do rodnej krajiny," povedal rodák z mozambickej Nampuly.


Abel Xavier vo svojej kariére hrával za liverpoolske tímy FC a Everton a dosiaľ je jediným hráčom v histórii, ktorý si v mestskom derby obliekol dres oboch klubov v jednej sezóne. Za doping si v roku 2005 odpykal 18-mesačný dištanc počas anabázy v FC Middlesbrough.

 

Neslávne známym sa stal aj počas ME 2000, keď v semifinále proti Francúzsku v závere predĺženia za stavu 1:1 zahral rukou v pokutovom území a Zinedine Zidane premenenou penaltou poslal krajinu "galského kohúta" do finále. Abel Xavier ukončil aktívnu kariéru v roku 2008, za Portugalsko odohral 20 medzištátnych stretnutí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies