Mozambik čaká veľká udalosť, celá krajina sa pripravuje na príchod pápeža Františka

NETKY.SK • 4 September 2019, 10:37 • 2 min
Mozambik čaká veľká udalosť, celá krajina sa pripravuje na príchod pápeža Františka

AFRIKA - Pápež František pricestuje v dnešných večerných hodinách do Mozambiku, ktorý je prvou zastávkou jeho celotýždňovej apoštolskej cesty po troch afrických krajinách. Hlava katolíckej cirkvi okrem toho navštívi ostrovné štáty Madagaskar a Maurícius.

slovakia

left justify in out

Vrcholom pápežovho programu v Mozambiku má byť piatková omša na štadióne v metropole Maputo. Posledný pápež, ktorý nvštívil Mozambik bol ešte v roku 1988 Ján Pavol II.

 

img

 

Vo videozázname zhotovenom pred začiatkom cesty pápež František zdôraznil potrebu "bratského zmierenia v Mozambiku, ako aj v celej Afrike, ktoré je jedinou nádejou na stabilný a trvalý mier". Pápež by mal okrem iného spomenúť stav okolo krehkeého mierového procese v krajine, tiež o jej spustošení dvoma cyklónmi začiatkom tohto roka, ako aj o nadchádzajúcich parlamentných voľbách.

 

img

 

Vláda a bývalé povstalecké hnutie, ktoré je teraz hlavnou opozičnou stranou, podpísali pred mesiacom konečnú mierovú dohodu, ktorá má ukončiť v krajine dlhoročný konflikt. Pápež má podľa neoverených zdrojov spomenúť aj problém extrémizmu na severe Mozambiku, kde si útoky džihádistov za posledné dva roky vyžiadali vyše 300 obetí na životoch.

 

img

 

Do Maputa by mal František pricestovať v stredu o 18.30 h. Apoštolskú cestu po troch krajinách Afriky ukončí 10. septembra.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies