Moyes: Výraznou posilou pre Manchester Utd je prestup Fellainiho z Evertonu

NETKY.SK • 3 September 2013, 08:29 • 2 min
Moyes: Výraznou posilou pre Manchester Utd je prestup Fellainiho z Evertonu

LONDÝN - Významnú posilu získal tesne pred koncom prestupového odobia úradujúci anglický futbalový šampión Manchester United. "Červení diabli" ulovili belgického reprezentanta Marouanea Fellainiho, za ktorého zaplatili konkurenčnému Evertonu odstupné 27,5 miliónov libier (približne 32,4 miliónov eur).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný podhrotový útočník, respektíve ofenzívny stredopoliar bol spájaný s možným príchodom na Old Trafford už dlhšiu dobu, transfer sa napokon podarilo zrealizovať pár hodín pred prestupovou uzávierkou. V Manchestri bude Fellainiho trénovať David Moyes, ktorý ho viedol už v Evertone.

"Som nadšený, že som sa mohol upísať Manchestru United. Trénera Moyesa poznám dlhé roky a pred jeho prácou mám veľký rešpekt. Keď som dostal príležitosť opäť pod ním trénovať, ani na chvíľu som neváhal a 'skočil' som po tejto šanci. Byť hráčom Manchestru United je niečo, o čom sníva každý futbalista. Verím, že klubu pomôžem k zisku mohohých trofejí," citovala Fellainiho stanica BBC.

"Marouane je futbalista s výnimočnými schopnosťami a myslím si, že bude pre náš káder výrazným posilnením. Je to univerzál, ktorý môže hrať v útoku i na ľubovoľnej pozícii v strede poľa. Som šťastný, že sme ho získali," vyjadril sa na adresu novej posily kouč Moyes.

Fellaini je jediným výrazným úlovkom manchesterského veľkoklubu v letnom prestupovom období, okrem Belgičana zlákal už len obrancu Guillerma Varelu. United sa snažili získať z Merseyside aj jeho spoluhráča, ľavého krajného obrancu Leightona Bainesa, no Everton 15-miliónovú ponuku odmietol. Fellaini, ktorý prišiel do Evertonu pred piatimi rokmi zo Standardu Liege za 15 miliónov libier, má kontrakt platný do konca sezóny 2015/2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies