Moyes odkazuje rozhodcovi, že futbal je kontaktný šport

NETKY.SK • 29 November 2014, 10:41 • 2 min
Moyes odkazuje rozhodcovi, že futbal je kontaktný šport

MADRID - Škótsky futbalový tréner David Moyes dosiahol prvé víťazstvo na lavičke Realu Sociedad San Sebastián.

slovakia

left justify in out

Jeho tím v piatkovej predohrávke 13. kola španielskej najvyššej súťaže zdolal Elche 3:0 zásluhou hetriku Mexičana Carlosa Velu. Vo svojej premiére s baskickým tímom si Moyes pred týždňom pripísal bezgólovú remízu na trávniku La Corune. "Usmievam sa, lebo sme zvíťazili, ale chcem viac. V našom výkone som badal náznaky zlepšenia. Predovšetkým sme však mali výnimočného hráča Carlosa Velu, ktorý svojimi gólmi spôsobil veľký rozdiel v zápase," povedal bývalý kouč Evertonu a Manchestru United, s ktorým nemal vlani úspešnú sezónu.

 

Moyes sa na tlačovej konferencii dotkol aj výkonu rozhodcu Carlosa Velasca Carballa, ktorý tento rok na MS v Brazílii viedol štvrťfinále domáceho tímu proti Kolumbii. Označil ho za príliš horlivého vo svojej profesii. "Myslím si, že jeho miera tolerancie bola veľmi nízka. Futbal je hra mužov, fyzický a kontaktný šport. Rozhodca to zjavne videl inak," kritizoval Moyes arbitra, ktorý ukázal šesť žltých kariet. "Ľudia chcú vidieť silných hráčov a rozhodcu, ktorý im umožní na trávniku naplniť ich výzvy. Nechcú vidieť len množstvo priamych kopov. Najľahšie je dávať žlté karty," dodal Moyes. Pre 51-ročného Škóta predstavuje pôsobenie v San Sebastiáne najväčšiu výzvu v jeho doterajšej kariére. Je to pre neho prvá práca od aprílového prepustenia po desaťmesačnom pôsobení v Manchestri United. Moyes nahradil vo funkcii Jagobu Arrasateho, pod ktorého vedením Realu Sociedad nevyšiel vstup do sezóny. 

 

San Sebastiánu patrí v tabuľke 12. miesto s 13 bodmi, Elche je na predposlednej 19. priečke. Podoba tabuľky sa bude počas víkendových zápasov 13. kola ešte výrazne meniť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona