Moyes môže získať prvú trofej s Manchestrom United

NETKY.SK • 9 August 2013, 15:25 • 2 min
Moyes môže získať prvú trofej s Manchestrom United

LONDÝN - Už 92. ročník anglického futbalového Superpohára (Community Shield) sa uskutoční v nedeľu 11. augusta od 16.00 h SELČ. Stretnú sa v ňom tradične úradujúci ligový šampión s víťazom národného pohára FA Cupu.

slovakia

left justify in out

V tomto ročníku sa predstavia v otváracom zápase klubovej sezóny v Anglicku Manchester United a Wigan Athletic. Stretnutie sa uskutoční vo Wembley a z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Mark Clattenburg.

Jednoznačným favoritom sú "červení diabli" na lavičke s novým trénerom Davidom Moyesom. Päťdesiatročný Škót nahradil po minulej sezóne vo funkcii krajana Alexa Fergusona. Moyes môže získať prvú trofej s mužstvom z Old Traffordu, forma Manchestru United je však otázna. Dvadsaťnásobný anglický ligový šampión má z prípravy na nadchádzajúcu sezónu bilanciu 2 víťazstvá - 2 remízy - 2 prehry. V prvom súťažnom zápase sa napriek tomu očakáva úplne iné zloženie základnej zostavy a víťazstvo nad Wiganom, ktorý v minulom ročníku zostúpil z najvyššej anglickej súťaže. V drese United sa však zrejme neobjaví jedna z najväčších hviezd tímu Wayne Rooney, ktorý sa zotavuje zo zranenia ramena.

V minulej sezóne získal Community Shield Manchester City a z jeho zisku sa naposledy tešilo iné ako manchesterské mužstvo v roku 2009. Vtedy FC Chelsea až v rozstrele z bieleho bodu uspel nad "červenými diablami". Mesto Manchester nemalo zástupcu v súboji o národný Superpohár naposledy v roku 2006. Wigan sa ešte nikdy nepredstavil v súboji o Community Shield, Manchester Utd. môže získať už rekordný 20. primát, v tejto štatistike patrí druhé miesto FC Liverpool s 15 triumfami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies