Moyes chválil debutanta Matu, van Persieho gólový návrat

NETKY.SK • 29 Január 2014, 15:06 • 2 min
Moyes chválil debutanta Matu, van Persieho gólový návrat

MANCHESTER - Španielsky futbalový reprezentant Juan Mata má za sebou úspešný debut v tíme úradujúceho anglického šampióna Manchester United. "Červení diabli" zvíťazili v utorňajšom zápase 23. kola Premier League nad Cardiffom City 2:0 a dôležitým triumfom sa opäť o niečo priblížili k štvrtému miestu, ktoré zaručuje miestenku v budúcej sezóne Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Tréner United David Moyes mal niekoľko dôvodov na radosť. Okrem vydarenej premiéry Matu potešili škótskeho kormidelníka svojím návratom do zostavy aj uzdravení útočníci Robin van Persie a Wayne Rooney. Holandský kanonier pre problémy so slabinami vynechal takmer dva mesiace a práve jeho góly obhajcom titulu veľmi chýbali. A práve Mata s van Persiem mali najväčšiu zásluhu na prvom presnom zásahu domácich. Gólová akcia v 6. minúte sa začala u španielskeho tvorcu hry a po osi Patrice Evra - Ashley Young sa na dvakrát v šestnástke presadil van Persie. Druhý gól pridal po hodine hry Young.

Mata potešil vypredaný Old Trafford viacerými presnými prihrávkami, pokojom v rozohrávke a istotou pri zakladaní akcií. Práve tieto herné aspekty United v aktuálnej sezóne chýbali, čo priznal aj Moyes. "S príchodom Juana sme komplexnejšie mužstvo. Dnes ste mohli vidieť jeho ofenzívne kvality, prehľad a rozvahu. To nám doteraz chýbalo. Dôležitý bol aj návrat Rooneyho s van Persiem. Od spolupráce týchto troch hráčov si veľa sľubujeme, všetci traja patria medzi ofenzívnu elitu," tešil sa z výkonu svojich zverencov David Moyes.

Mata celkovo strávil na ihrisku 84 minút, pri jeho odchode z ihriska ho 75.000 divákov odmenilo nadšeným potleskom. "S mojou premiérou som spokojný, veď sme dvakrát skórovali, udržali čisté konto a získali tri body. Osobne potrebujem viac času spoznať spoluhráčov a celý herný systém, ale myslím že dnes sme položili základy úspešnej budúcnosti. Teším sa najmä na spoluprácu s Rooneym a van Persiem, veď obaja patria medzi najlepších útočníkov na svete," uviedol po úspešnom debute Mata, za ktorého United zaplatili konkurenčnej Chelsea Londýn rekordných 37,1 milióna libier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies