MOV zrušil suspendáciu Ruského olympijského výboru

NETKY.SK • 28 Február 2018, 14:47 • 2 min
MOV zrušil suspendáciu Ruského olympijského výboru

MOSKVA - Ruský olympijský výbor (OKR) je opäť plnohodnotný člen olympijského hnutia. OKR v stredu potvrdil, že Medzinárodný olympijský výbor (MOV) zrušil voči nemu sankcie v súvislosti s dopingovým škandálom na ZOH 2014 v Soči.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA. MOV rozhodol o obnovení členstva OKR tri dni po skončení ZOH 2018 v Pjongčangu.

 

"Dnes sme dostali list od MOV o obnovení členstva. Tento krok bol spojený s ukončením dopingových testov na ZOH v Pjongčangu a MOV môže potvrdiť, že všetky zostávajúce sú negatívne. To znamená, že Ruský olympijský výbor má obnovené všetky práva," vyjadril sa prezident OKR  AlexanderŽukov.

Počas zimných olympijských hier v Pjongčangu 2018 pozitívne testovali dvoch ruských športovcov - bobistku Nadeždu Sergejevovú a hráča curlingu Alexandra Krušeľnického. MOV najprv uvažoval o zrušení trestu pre Rusov pred záverečným ceremoniálom Hier, aby naň mohli športovci tejto krajiny vypochodovať so svojou štátnou vlajkou, ale nakoniec sa tak pre spomínané dopingové prípady nestalo.

 

MOV suspendoval Ruský olympijský výbor minulý rok v decembri za dopingové praktiky počas ZOH 2014 v Soči. Umožnil však štart "čistým" ruským olympionikom v Kórejskej republike pod neutrálnou vlajkou a označením Olympijskí športovci z Ruska. Celkovo tak v Pjongčangu takto nastúpilo 168 Rusov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona