MOV vyzval IAAF, aby spustil voči športovcom disiplinárne konanie

NETKY.SK • 10 November 2015, 19:14 • 2 min
MOV vyzval IAAF, aby spustil voči športovcom disiplinárne konanie

LAUSANNE - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vyzval Medzinárodnú asociáciu atletických federácii (IAAF), aby spustila disciplinárne konanie voči športovcom podozrivým z dopingu.

slovakia

left justify in out

Dôkazovým materiálom má byť oficiálny protokol nezávislej komisie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). MOV je na základe verdiktu IAAF pripravený odobrať ruským športovcom získané medaily, informovala agentúra Reuters.

 

WADA odhalila podľa svojich zistení systematický doping v ruskej atletike, pre piatich atlétov a ďalších funkcionárov tak navrhla doživotné tresty zákazu činnosti. Zároveň s okamžitou platnosťou uzavrela moskovské laboratórium, v ktorom sa malo manipulovať s dopingovými vzorkami ruských atlétov. Stredisko vlani pred medzinárodnou inšpekciou nárazovo zničilo 1417 podozrivých dopingových vzoriek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona