MOV vyradila ďalších skvelých ruských športovcov. V Pjongčangu budú chýbať Ahn, Usťugov aj Šipulin

NETKY.SK • 23 Január 2018, 11:24 • 2 min
MOV vyradila ďalších skvelých ruských športovcov. V Pjongčangu budú chýbať Ahn, Usťugov aj Šipulin

MOSKVA - Šesťnásobný olympijský šampión v šortreku Viktor Ahn, bežec na lyžiach Sergej Usťugov či biatlonista Anton Šipulin sú na zozname ruských športovcov, ktorým Medzinárodný olympijský výbor (MOV) neumožnil v súvislosti s rozsiahlym dopingovým škandálom štartovať na ZOH v Pjongčangu. Viceprezident Ruského olympijského výboru je zhrozený, pretože im nikdy nič v krvi nenašli.

slovakia

left justify in out

Viceprezident Ruského olympijského výboru Stanislav Pozdňakov potvrdil, že trio chýba medzi športovcami, ktorí sa môžu predstaviť na olympiáde. Zároveň požiadal MOV o vysvetlenie, prečo neboli do zoznamu zahrnutí. "Nikdy neboli súčasťou žiadnej dopingovej kauzy a všetky vzorky, ktoré im odobrali počas kariéry, dokazujú, že sú čistí. Žiaľ, ich mená chýbajú medzi potenciálnymi účastníkmi Hier," citovala Pozdňakova agentúra AP.

 

Ahn získal pre Kórejskú republiku na ZOH 2006 v Turíne tri zlaté medaily ako Ahn Hyun-soo, následne zmenil občianstvo a začal reprezentovať Rusko, v ktorého drese vybojoval ďalšie tri zlaté kovy na ZOH 2014 v Soči.

 

Pre dopingové podvody v Soči sa ruský tím nemôže predstaviť v Pjongčangu, "čistí" ruskí športovci však môžu bojovať o olympijské medaily ako nezávislí. Komisia MOV minulý týždeň zúžila pôvodný ruský zoznam z 500 ľudí na 389, mená ani dôvod ich vyradenia ale neuviedla.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies