MOV vydal inštrukcie k oblečeniu Rusov na ZOH v Pjongčangu

NETKY.SK • 20 December 2017, 16:23 • 2 min
MOV vydal inštrukcie k oblečeniu Rusov na ZOH v Pjongčangu

BERLÍN - Športové dresy a súpravy v súťažiach a tréningoch môžu obsahovať iba písmená OAR - olympijský športovec z Ruska.

slovakia

left justify in out

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vydal inštrukcie k dizajnu oblečenia športovcov z Ruska, ktorí budú na ZOH v Pjongčangu súťažiť pod neutrálnou vlajkou.

 

Športové dresy a súpravy v súťažiach a tréningoch môžu obsahovať iba písmená OAR - olympijský športovec z Ruska, pričom písmená vo výraze "olympijský športovec" by nemali byť menšie ako názov krajiny. Na dresoch či tréningových odevoch sú zakázané ruské štátne symboly. "Každý športovec musí dodržať jasné a prísne kritériá, ak chce štartovať pod olympijskou vlajkou," píše sa vo vyhlásení.

 

MOV po rozsiahlych dopingových prípadoch Rusov rozhodol 5. decembra o tom, že ich športovci môžu súťažiť v Pjončangu, ale iba pod olympijskou vlajkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies