MOV schválil päť nových športov, na OH 2020 v Tokiu aj karate

NETKY.SK • 4 August 2016, 09:01 • 2 min
MOV schválil päť nových športov, na OH 2020 v Tokiu aj karate

RIO DE JANEIRIO - Na OH 2020 v Tokiu bude mať premiéru päť nových športových odvetví. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v stredu na svojom 129. zasadnutí v dejisku OH 2016 v Riu de Janeiro odsúhlasil zaradenie bejzbalu/softbalu, karate, skateboardingu, športového lezenia a surfovania do programu XXXII. olympiády, ktorá sa uskutoční v japonskej metropole. Sitom neprešli tri športy - bowling, squash a bojové umenie wu-shu.

slovakia

left justify in out

"Zaradenie piatich nových športov do programu OH 2020 znamená, že hry v Tokiu budú patriť medzi najinovatívnejšie v histórii," vyhlásil viceprezident MOV John Coates. Japonci privítali s nadšením najmä skutočnosť, že súčasťou OH-programu bude karate považované za ich národný šport.

 

V Tokiu pribudne 18 nových olympijských súťaží, o medaily sa bude bojovať v 33 športoch. Bejzbal a softbal, ktoré sa v Japonsku tešia veľkej popularite, sa vrátia do olympijského programu po 16-ročnej prestávke. Naposledy boli súčasťou OH v Pekingu 2008. V skateboardingu bude súťažiť 80 športovcov rovnako ako v karate, kde rozdajú medailové kolekcie v kumite a kata. V športovom lezení sa predstaví 40 olympionikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies