MOV nemá problém s ruským zákonom o homosexuáloch

NETKY.SK • 26 September 2013, 13:41 • 2 min
MOV nemá problém s ruským zákonom o homosexuáloch

SOČI - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) je spokojný so zárukami, že ruský zákon o homosexuáloch je v súlade s Olympijskou chartou.

slovakia

left justify in out

Legislatíva zakazujúca propagáciu "netradičnej" sexuálnej orientácie podľa ubezpečení nepredstavuje riziko diskriminácie na budúcoročných zimných olympijských hrách v Soči. Konštatoval to aj šéf koordinačnej komisie MOV Jean-Claude Killy na poslednej inšpekčnej návšteve v dejisku podujatia.

"MOV nemá právo diskutovať o zákonoch, ktoré platia v krajine hostiteľov, kým jednoznačne neporušujú Olympijskú chartu," povedal vo štvrtok Killy. Rusi argumentujú, že zákon bol prijatý na ochranu detí a tradičných rodín. Viaceré svetové organizácie na ochranu práv homosexuálov však majú iný názor. 

Koordinačná komisia MOV na čele s Killym pricestovala do Soči v utorok, aby sa presvedčila, či prípravy na ZOH 2014 finišujú podľa plánu. Aj v tomto smere panovala medzi inšpektormi spokojnosť. Športoviská ich nadchli natoľko, že Killy neváhal použiť prívlastok nádherné. "Soči v žiadnom smere nemešká," povedal. Doladiť už treba iba detaily, ale Killy napriek tomu vyzval usporiadateľov, aby využili každú hodinu, ktorá zostáva do otvorenia. 

ZOH 2014 sa začnú 7. februára, ale už v nedeľu 29. septembra v starogréckej Olympii zapália oheň pre štafetu s pochodňou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona