MOV možno zbaví Isinbajevovú role ambasádorky

NETKY.SK • 5 September 2013, 09:54 • 2 min
MOV možno zbaví Isinbajevovú role ambasádorky

BUENOS AIRES - Prezident Medzinárodného olympijského výboru Jacques Rogge zvažuje na pôde MOV iniciovať diskusiu, či nezbaviť ruskú žrdkárku Jelenu Isinbajevovú role olympijskej ambasádorky. Dôvodom sú jej nedávne vyjadrenia o homosexuáloch.

slovakia

left justify in out

"Je to niečo, čím sa budeme v pravý čas zaoberať," uviedol dosluhujúci šéf na tlačovej konferencii počas zasadnutia exekutívy MOV v Buenos Aires. Na svojej poslednej tlačovej konferencii vo funkcii prezidenta takisto konštatoval, že šport má iba obmedzený vplyv na politiku. "Nesmieme zabúdať, že olympijské hry usporiadame v suverénnom štáte a do jeho vnútorných záležitostí sa nemôžeme miešať," upozornil podľa AP belgický funkcionár, ktorý budúci týždeň po dvanástich rokoch na čele MOV skončí. Rogge ale zároveň zdôraznil, že Rusko sa zaviazalo rešpektovať olympijskú chartu, ktorá zakazuje akúkoľvek diskrimináciu.

Isinbajevová sa na augustových atletických MS v Moskve postavila za kontroverzný ruský zákon, ktorý pod trestom vysokej pokuty, väzenia a v prípade cudzincov i vyhostenia zakazuje propagáciu "netradičných sexuálnych vzťahov" medzi neplnoletými. Neskôr svetová rekordérka svoje vyjadrenie zmiernila s vysvetlením, že ju v angličtine zle pochopili. Tridsaťjedenročná Isinbajevová je ambasádorkou mládežníckej olympiády a má aj funkciu starostky jednej z dvoch olympijských dedín pre OH 2014 v Soči.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona