MOV a WADA spojili sily v boji proti dopingu

NETKY.SK • 5 December 2016, 17:50 • 2 min
MOV a WADA spojili sily v boji proti dopingu

LAUSANNE - Prezidenti Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) absolvovali v pondelok stretnutie, na ktorom si vydiskutovali rozdielne názory na dopingový škandál v ruskom športe.

slovakia

left justify in out

Prezident MOV Thomas Bach a prvý muž WADA Craig Reedie označili míting za úspešný a svoje sily v boji za čistotu v športe spoja. Míting sa uskutočnil vo švajčiarskom Lausanne pred trojdňovým zasadnutím výkonného výboru MOV. V piatok 9. decembra zverejní WADA druhú časť správy šéfa vyšetrovateľov Richarda McLarena o dopingu v Rusku, kde budú dôkazy o manipulácii so vzorkami športovcov počas ZOH 2014 v Soči.

 

Bach a Reedie nenašli spoločnú reč v lete pred OH 2016 v Riu de Janeiro. WADA odporučila kompletné vylúčenie ruských športovcov z olympiády v Brazílii, MOV to odmietol a nechal konečný verdikt na jednotlivých športových federáciách. "Som veľmi rád, že sme si všetky nejasnosti vysvetlili," povedal Bach podľa agentúry AP po spoločnom mítingu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona