Mourinhovi sa pozdáva model MS so 48 účastníkmi

NETKY.SK • 7 Január 2017, 18:30 • 2 min
Mourinhovi sa pozdáva model MS so 48 účastníkmi

MANCHESTER - Portugalský futbalový tréner José Mourinho prezradil, že je zástancom plánov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) rozšíriť počet účastníkov majstrovstiev na 48.

slovakia

left justify in out

Podľa 53-ročného kouča anglického klubu Manchester United by nový model urobil z ´mundialu´ ešte významnejšie podujatie a svetový futbal by z toho mohol v budúcnosti vyťažiť.


Ako je známe, šéf FIFA Gianni Infantino nedávno predstavil návrh so 48 národnými tímami, ktoré by žreb rozdelil do 16 trojčlenných skupín. Prvé dva tímy z každej skupiny by postúpili do vyraďovacej fázy. Skutočnosťou by to mohlo byť na MS 2026. Podľa Infantina sa myšlienka expanzie MS stretla u mnohých národných zväzov s podporou.


"Som priaznivcom tohto nápadu. V prípade, že by rozšírenie MS znamenalo viac zápasov a hráči by mali kratší čas na prípravu a regeneráciu, nesúhlasil by som. Kritici by si však mali uvedomiť, že táto zmena formátu MS neznamená ďalšie zápasy navyše," cituje britský The Guardian Mourinhove vyjadrenia pre oficiálnu stránku FIFA.


"Tímy by v základných skupinách odohrali iba dva zápasy, a tak by tieto duely mali oveľa dôležitejší význam ako v súčasnosti. Tiež vyraďovacia fáza by bola vzrušujúcejšia. Samozrejme, mužstvá s menším potenciálom a skúsenosťami by pravdepodobne odohrali iba dva zápasy v skupine a následne by cestovali domov, ale získajú mnoho skúseností a finančných prostriedkov, ktoré môžu vo svojej krajine použiť na ďalší rozvoj," myslí si Mourinho.


Rada FIFA bude o rozšírení svetového šampionátu hlasovať na najbližšom zasadnutí, ktoré sa v dňoch 9.-10. januára uskutoční v Zürichu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies