Mourinho získal pre Chelsea Schürrleho

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 16:00 • 2 min
Mourinho získal pre Chelsea Schürrleho

LONDÝN - José Mourinho si priviedol do FC Chelsea prvú posilu, z Bayeru Leverkusen prestupuje do Londýna nemecký futbalový útočník André Schürrle.

slovakia

left justify in out

Leverkusen uvoľnil svoju hviezdu po tom, ako podpísal na päť rokov zmluvu s juhokórejským kanonierom Hamburgu Son Heung-minom. Britské zdroje odhadujú cenu 22-ročného nemeckého reprezentanta na 18 miliónov libier (28 miliónov eur). Profesionálnu kariéru začal v Mainzi, v roku 2011 prestúpil do Leverkusenu a v uplynulej sezóne mu 11 gólmi pomohol k tretiemu miestu v bundesligovej tabuľke a k účasti v Lige majstrov 2013/14. V nej si zahrá aj Chelsea. V národnom drese nastúpil na 24 zápasov, reprezentoval aj na mládežníckej úrovni.

Mourinho vstúpil po odchode z Realu Madrid druhý raz do tej istej rieky, Chelsea viedol aj v rokoch 2004 až 2007. S nemeckými futbalistami má dobré skúsenosti, v Londýne už koučoval Michaela Ballacka, v Madride Mesuta Özila a Samiho Kediru. Angažovanie Schürrleho ešte viac otvára dvere pre zmenu pôsobiska Fernanda Torresa, ktorý na Stamford Bridge nenaplnil povesť skvelého zakončovateľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies