Mourinho vetrí v Diegovi Costovi nového Drogbu

NETKY.SK • 14 September 2014, 10:20 • 2 min
Mourinho vetrí v Diegovi Costovi nového Drogbu

LONDÝN - Až sedem gólov futbalového kanoniera Diega Costu v úvodných štyroch ligových vystúpeniach v drese FC Chelsea ohúrilo aj trénera anglického tímu Josého Mourinha.

slovakia

left justify in out

V Brazílii narodený španielsky reprezentant prestúpil na Stamford Bridge z Atlética Madrid v júli za 32 miliónov libier, expresne rýchlo sa adaptoval a okamžite začal splácať investované financie aj dôveru.

 

"Ak hrá celé mužstvo dobre, musí skórovať. Sedem gólov v štyroch zápasoch je však skutočne veľa, hoci sa nedá očakávať, že po prvých ôsmich dueloch ich bude mať štrnásť, aj keď hrá skvele... Ale neprekvapuje ma to, teda až na ten počet gólov, lebo výborne zapadol do mužstva. Budovali sme tím a potrebovali určitý typ útočníka. Myslím si, že dnes už je každému jasné, prečo sme v zime nesiahli po niekom inom, ale počkali naňho. Nechceli sme totiž 'len' útočníka," citoval Guardian prísneho portugalského kouča, ktorého tím sa najmä vďaka palebnej sile letnej akvizície z tímu španielskeho majstra vyhrieva po štyroch kolách na čele tabuľky Premier League s plným počtom bodov. "Je ťažké Diega porovnávať s Didierom Drogbom, ktorý u nás začínal pred desiatimi rokmi a spravil skvelú kariéru. Ale áno, ukázal potenciál, že môže sa mu podariť čosi podobné," dodal Mourinho.

 

Dvadsaťpäťročný Diego Costa podpísal s "The Blues" kontrakt na päť rokov s týždenným platom 150 000 libier. Na chrbte modrého dresu nosí devätnástku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies