Mourinho venoval do charaitatívnej dražby svoje trénerské ocenenie

NETKY.SK • 20 September 2011, 17:31 • 2 min
Mourinho venoval do charaitatívnej dražby svoje trénerské ocenenie

Mourinho venoval do charaitatívnej dražby svoje trénerské ocenenie

slovakia

left justify in out

img

Tréner futbalistov Realu Madrid Jose Mourinho venoval do dražby svoje ocenenie pre najlepšieho trénera roka, ktoré mu udelili v roku 2010 po zisku treble s Interom Miláno. Výťažok aukcie pôjde na konto Nadácie Bobbyho Robsona, ktorá získava peniaze na výskum rakoviny.
Bývalý tréner Anglicka a Barcelony zomrel pred dvoma rokmi vo veku 76 rokov na rakovinu pľúc. Práve on sa významnou mierou zaslúžil o naštartovanie Mourinhovej kariéry. "Celá rodina je ohromená týmto veľkorysým darom od pána Mourinha. Sme nadšení a veľmi vďační. Môj otec by bol pyšný na to, ako rôzne kluby a tréneri po celom svete ťahajú za jeden povraz a prispievajú neuveriteľnými cenami," uviedol Mark Robson.
Mourinho počas hráčskej kariéry nijako neoslnil a neskôr pôsobil ako tréner mládeže. V roku 1992 sa stal Robsonovým tlmočníkom v Sportingu Lisabon, pričom ich spolupráca pokračovala aj v Porte a Barcelone. Do povedomia širokej futbalovej verejnosti sa dostal v roku 2004, keď sa mu s Portom podarilo triumfovať v Lige majstrov. Následne získal dva majstrovské tituly s londýnskou Chelsea až ho vlani angažoval Real.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies