Mourinho varuje pred bojkotom MS 2018 v Rusku

NETKY.SK • 25 Október 2013, 19:03 • 2 min
Mourinho varuje pred bojkotom MS 2018 v Rusku

COBHAM - Futbalový tréner José Mourinho si myslí, že by bolo chybou bojkotovať záverečný turnaj majstrovstiev sveta 2018 v Rusku pre rasové útoky na hráčov tmavej pleti v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Záložník Manchestru City Yaya Touré spomenul možnosť bojkotu po stredajšom zápase jeho tímu na pôde CSKA Moskva v rámci Ligy majstrov. Afričan Touré povedal, že počas stretnutia sa stal terčom urážlivých pokrikov. Mourinho reprezentanta Pobrežia Slonoviny chápe, no zároveň hovorí, že bojkot turnaja by bol kontraproduktívny. "Rešpektujem jeho názor, ale nesúhlasím s ním, pretože hráči tmavej pleti obrovským spôsobom prispeli do histórie futbalu a účasť na svetovom šampionáte je skvelou príležitosťou ukázať krajiny zo všetkých kútov planéty. Kto je dôležitejší? Milióny fanúšikov z celého sveta, alebo pár tisíc ľudí, ktorí chodia na štadióny urážať hráčov tmavej pleti? Povedal by som, že milióny sú dôležitejšie," povedal portugalský tréner.

Mourinho sa vyjadril aj na adresu Tourého. "Samozrejme, že s ním súcitím. Môj nesúhlas s rasizmom vyplýva z princípov a hodnôt, ktoré vyznávam. Hráči si však musia uvedomiť, že futbal je nádherná hra a väčšina divákov prichádza bez predsudkov a rozumie rozdielom medzi ľuďmi," dodal kormidelník FC Chelsea.

Na problém reagoval aj Arséne Wenger. Francúzsky kouč londýnskeho Arsenalu tvrdí, že: "Je skoro hovoriť o bojkote, kým nie je jasné, čo sa naozaj stalo v dueli CSKA s Manchestrom City." Tréner "kanonierov" berie ohľad na to, že ešte sa nedokázali rasistické pokriky na Tourého a ruský klub odmieta obvinenia s tým, že ide o nepodložené tvrdenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona