Mourinho ukončil mlčanie, ale novinárom odpovedal neochotne

NETKY.SK • 6 Február 2015, 18:58 • 2 min
Mourinho ukončil mlčanie, ale novinárom odpovedal neochotne

LONDÝN - Tréner futbalistov anglického klubu FC Chelsea José Mourinho po niekoľkých dňoch mlčania opäť predstúpil pred novinárov a televízne kamery.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak počas piatkovej tlačovej konferencie pred sobotňajším stretnutím 24. kola najvyššej anglickej súťaže na pôde birminghamskej Aston Villy. Ako je známe, 52-ročný rodák zo Setúbalu sa po minulotýždňovej remíze s Manchestrom City 1:1 odmietol stretnúť so zástupcami médií. Dôvodom bol podľa Mourinha neprimeraný trest pre útočníka FC Chelsea Diega Costu, ktorého Anglická futbalová asociácia (FA) potrestala trojzápasovým dištancom za úmyselné pristúpenie členka hráča FC Liverpool Emreho Cana v odvetnom stretnutí semifinále Ligového pohára.

 

 

Bývalý tréner FC Porto, Interu Miláno či Realu Madrid voči novinárom odpovedal neochotne a mal hašterivú náladu. "Viete, prečo som tu, takže nemôžete očakávať, že budem prešťastný, že som medzi vami," citoval britský Daily Mail Mourinhove slová z úvodu tlačovej konferencie. Portugalčan priznal, že na tlačovke je len z povinnosti. Na otázku, prečo v minulých dňoch neprehovoril s médiami, odpovedal: "Pretože, ak budete chcieť, dokážete spraviť aj z ticha veľký hluk. Keby som bol novinár, z ticha by som vyprodukoval množstvo slov." 

 

Ohľadne štartu novej posily Juana Cuadrada z AC Fiorentina v sobotňajšom dueli Premier League Mourinho sarkasticky poznamenal: "Myslím si, že môže nastúpiť, jedine že by ho zastavilo nejaké pravidlo Premier League alebo FA. Nenastúpi na poste brankára, pretože tam ho nepotrebujeme. Na stredného obrancu je dosť nízky. Inak môže hrať všade." 

 

Novinár, ktorý sa Mourinha opýtal na novinky v mužstve, dostal pre zmenu nasledovnú odpoveď. "Filipe Luís je zranený a Diego Costa potrestaný," vyhlásil Mourinho, ktorý na podobne ladenú otázku týkajúcu sa Cesca Fábregasa dodal: "Hovoril som vám. Filipe Luís je zranený a Diego Costa potrestaný. Ostatní sú v poriadku." 

 

Mourinho na záver nezaprel jemu vlastné sebavedomie, keď na adresu mladých francúzskych stredných obrancov Raphaela Varana a Kurta Zoumu vyhlásil: "Myslím si, že Francúzska futbalová federácia by mi mala poslať ďakovný list, pretože vďaka mne majú dvoch najlepších mladých obrancov na svete. Nie úplne najlepších, pretože sú ešte mladí. Viete si, predstaviť, akí dobrí budú o niekoľko rokov? Didier Deschamps (tréner francúzskej reprezentácie, pozn.) by mal byť pre istotu veľmi šťastný!" 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies