Mourinho tvrdí, že prvý gól nemal platiť, ale Webba nekomentuje

NETKY.SK • 18 Apríl 2012, 07:31 • 2 min
Mourinho tvrdí, že prvý gól nemal platiť, ale Webba nekomentuje

Mourinho tvrdí, že prvý gól nemal platiť, ale Webba nekomentuje - Futbal Portugalský futbalový tréner Jose Mourinho sa po prvom semifinále Ligy majstrov 2011/2012 Bayern Mníchov - Real Madrid (2 1) prezentoval názorom, že prvý gól Francka Riberyho nemal p

slovakia

left justify in out

img

Portugalský futbalový tréner Jose Mourinho sa po prvom semifinále Ligy majstrov 2011/2012 Bayern Mníchov - Real Madrid (2:1) prezentoval názorom, že prvý gól Francka Riberyho nemal platiť pre ofsajdové postavenie domáceho Luiza Gustava. V pozápasovom hodnotení ale kouč "pusiniek" odmietol hodnotiť výkon anglického rozhodcu Howarda Webba.
      Podľa šéfa lavičky 9-násobného európskeho šampióna pri strele francúzskeho krídelníka Gustavo blokoval v ofsajdovom postavení výhľad Ikerovi Casillasovi. "Strelili gól, ktorý nemal byť uznaný, no nemám z toho príliš zlý pocit, aby som veľmi kritizoval rozhodcu. Bol to síce jasný ofsajd, ale akceptujem jeho verdikt," povedal Mourinho, podľa ktorého by súboju viac svedčala deľba bodov: "Remíza by bola spravodlivejšia. Toto je ale futbal, kto na konci strelí viac gólov, je víťazom. Nie je to o ničom inom."
      Pred odvetou stojí pred "bielym baletom" jednoznačný cieľ odčiniť prehru z vypredanej Allianz Areny. Podľa Mourinha nie je strata 1:2 nezmazateľná: "Toto nie je úplne zlý výsledok. Chceli sme síce zvíťaziť, no vedeli sme, že to bude ťažké. Obe mužstvá už boli unavené v závere, ťažko bojovali o loptu, a keď to už vyzeralo na remízu, dali gól v poslednej minúte."
      Tréner Bayernu Jupp Heynckes si v pozápasovom hodnotení niekoľkých sporných momentov, keď najmä kriminálny zákrok striedajúceho Marcela mal Webb oceniť červenou kartou, tiež zachoval nadhľad. "Toto je už semifinále Ligy majstrov, takže sa očakáva, že oba tímy pôjdu fyzicky na doraz. To sa aj stalo. Keď si však spomínam na zápasy v staršom EPM najmä proti talianskym mužstvám, to boli obrovsky ťažké boje, často veľmi zložité. Myslím si, že rozhodca, až na niekoľko chýb, mal dobrý zápas."

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies