Mourinho sa po konci série hneval na podávačov lôpt

NETKY.SK • 7 December 2014, 10:34 • 2 min
Mourinho sa po konci série hneval na podávačov lôpt

LONDÝN - Séria futbalistov FC Chelsea bez prehry v súťažných dueloch sa zastavila v sobotu v St. James Parku v Newcastli na čísle 23. Zverenci Josého Mourinha neuspeli v 15. kole Premier League proti miestnym United - 1:2.

slovakia

left justify in out

Mužstvo zo Stamford Bridge teda napokon nezlepšilo doterajšie klubové maximum. Londýnčanom sa 23-zápasová šnúra podarila aj v rokoch 2007 a 2009. Pred sobotou naposledy prehrali v "ostrom" dueli 30. apríla doma v odvete semifinále Ligy majstrov proti Atléticu Madrid (1:3). Odvtedy až do súboja s Newcastlom dosiahli 17 triumfov a 6 remíz. Navyše, Chelsea len druhý raz v histórii po sezóne 1925/1926 neprehrala v domácej ligovej súťaži v úvodných štrnástich dueloch ročníka, na pätnásty duel však rovnako ako v prvej časti minulého storočia nebude spomínať v najlepšom.

 

José Mourinho sa po zápase veľmi hneval a jeho zlosť si odniesli najmä podávači lôpt za zdržiavanie. Portugalský kouč ešte nikdy nevyhral zápas v Newcastli. "Chceli sme hrať futbal, nebolo to z viacerých dôvodov možné. Rozhodca mohol namiesto šiestich minút pokojne nastaviť aj dvadsať. Arbiter však ovplyvňuje iba dianie na ihrisku. Nemôže trestať podávačov lôpt, ktorí zrazu nie sú tam, kde majú byť. Nemôže urobiť nič s fanúšikmi, ktorí nevrátia loptu, a nemôže ani potrestať človeka, ktorý hodí na trávnik druhú loptu. Na najvyššej úrovni by sa to nemalo stávať," hneval sa Mourinho.

 

"José je iba frustrovaný. Chápem to, ale mal by brať ohľad na všetko. Jeho kritika podávačov lôpt bola trocha tvrdá. Nebude so mnou súhlasiť, ale my sme vlastne urobili láskavosť Premier League, keďže teraz sú preteky o titul zaujímavejšie," reagoval kouč Newcastlu Alan Pardew, ktorý musel na zápas nominovať brankársku trojku Jaka Alnwicka. Triumf United zabezpečil dvoma gólmi Papiss Cissé. Na dva presné zásahy striedajúceho senegalského útočníka dokázal zareagovať iba Didier Drogba.

 

Chelsea inkasovala gól v súťažnom zápase po 498 minútach. V Newcastli prehrala tretíkrát v rade. "Nie sme nezdolateľní. Dnes sme mali smolu, lepší tím prehral. Je to šťastný deň pre Newcastle. Aj o tom je futbal. V budúcnosti budeme mať my podobné šťastie," dodal Mourinho.

 

Chelsea vedie Premier League o tri body pred Manchestrom City. Obhajcu titulu nadobro naštartovalo domáce víťazstvo 3:2 nad Bayernom Mníchov v Lige majstrov a odvtedy naplno boduje. V sobotu si poradil s Evertonom 1:0, trénera Manuela Pellegriniho však nepotešilo zranenie kolena Sergia Agüera. O výhre Citizens rozhodol v 24. min z pokutového kopu Yaya Touré. Reprezentant Pobrežia Slonoviny premenil všetkých sedem penált v drese City.

Arsenal nečakane zakopol na ihrisku Stoke City, už po 19 sekundách hry sa presadil domáci Peter Crouch a strelil najrýchlejší gól sezóny Premier League. Hráčom Stoke sa proti "kanonierom" darí, z ostatných deviatich domácich vzájomných duelov prehrali jediný. V sobotu do polčasu viedli 3:0. Hostia síce znížili na rozdiel gólu, ale vyrovnať už nedokázali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies