Mourinho sa hanbí, Chelsea pozýva Parížana na odvetu

NETKY.SK • 20 Február 2015, 15:40 • 2 min
Mourinho sa hanbí, Chelsea pozýva Parížana na odvetu

LONDÝN - Londýnska Chelsea by rada pozvala obeť rasistického útoku svojich fanúšikov z parížskeho metra na domácu odvetu osemfinále Ligy majstrov so Saint-Germain.

slovakia

left justify in out

Ponuka prišla spolu s vyjadrením trénera lídra najvyššej anglickej súťaže Josého Mourinha. "Hanbím sa, že musím byť spájaný s takýmito záležitosťami. Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Chceme proti tomu bojovať, radi by sme sa tomu džentlmenovi ospravedlnili," povedal portugalský kormidelník.

 

Denníku Le Parisien sa podarilo zistiť, že mužom tmavej pleti na amatérskom videu zo stanice metra Richelieu-Drouot, ktorého priaznivci FC Chelsea odmietli pustiť do vozňa, je Souleyman S. Britskí turisti ho sotili von z dverí a skandovali: "My sme rasisti, my sme rasisti a máme to tak radi." Muž tmavej pleti sa vo francúzštine dožadoval uvoľnenia priestoru dverí, akoby nechápal, s kým má dočinenia: "Môžem nastúpiť alebo čo sa deje?" Odpoveďou mu bolo len ďalšie vystrčenie na nástupište. Brit žijúci v Paríži Paul Nolan zachytil celú scénu na video, ktoré sa rýchlo rozšírilo na internete. 

 

"Týchto ľudí, týchto anglických fanúšikov by mali nájsť, potrestať a zatvoriť," povedal pre Le Parisien Souleyman S. 

 

"Napíšeme mu list. Pozývame ho spolu s rodinou ako hostí odvetného zápasu proti Parížu Saint-Germain. Veríme, že ponuku prijme," uviedol hovorca FC Chelsea Steve Atkins počas piatkovej tlačovej konferencie s Mourinhom. Vedenie anglického klubu medzitým pre rasistické správanie v parížskom metre potrestalo troch svojich priaznivcov trojzápasovým zákazom vstupu na domáce stretnutia. 

 

Londýnska odveta osemfinále Ligy majstrov je na programe 11. marca na Stamford Bridge. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona