Mourinho sa cíti zradený hráčmi, málo sa snažia

NETKY.SK • 15 December 2015, 08:34 • 2 min
Mourinho sa cíti zradený hráčmi, málo sa snažia

LEICESTER - Za zradu považuje tréner Chelsea José Mourinho pondelkový výkon svojich zverencov v zápase 16. kola Premier League proti Leicestru City. Úradujúci anglický šampión sa po prehre na trávniku opätovného lídra 1:2 zosunul na 16. miesto v tabuľke iba bod nad hranicou zostupu do nižšej súťaže.

slovakia

left justify in out

"Keby som bol hráč, dával by som tomu oveľa viac. Vlani som odviedol brilantnú prácu a priviedol týchto hráčov na úroveň, ktorú si ani nezaslúžia. Teraz to cítim tak, že zradili našu spoločnú robotu,“ citovala nahnevaného Mourinha agentúra AP.

V pondelkovom súboji najväčšieho prekvapenia s najväčším sklamaním súťaže otvorila skóre v 34. min strelecká kométa tejto sezóny Jamie Vardy. Skvele si nabehol na päťku a upratal center Riyada Mahreza do siete bezmocného Thibauta Courtoisa. Pre 28-ročného Vardyho išlo o pätnásty ligový zásah v tomto ročníku. Alžírsky asistent pri prvom góle Mahrez sa potom sám presadil krátko po zmene strán: v 48. min vyzvŕtal v pokutovom území španielskeho krajného beka Césara Azpilicuetu a utešenou technickou strelou zvýšil náskok svojho mužstva. V 77. min po spolupráci dvoch striedajúcich hráčov Chelsea znížila: Pedro Rodríguez posadil center z ľavej strany na hlavu Loica Rémyho, ktorý z tesnej blízkosti skóroval. To však bolo z gólovej produkcie "The Blues" všetko a Londýnčanov reálne začínajú zamestnávať "záchranárske" myšlienky.

"Sme v zóne tabuľky, z ktorej mám pocit hanby. Chcem však zostať trénerom, nemám o tom pochybnosti. Všetci, ktorí ma poznajú, vedia, že sa nebojím výziev. A toto je veľká výzva. Verím, že rovnaký názor budú mať aj majiteľ pán Abramovič a správna rada klubu,“ povedal Mourinho. Na otázku, či ešte vidí možnosť zaútočiť na prvú štvorku zaručujúcu účasť v Lige majstrov, portugalský kouč Londýnčanov odpovedal: "Nemôžeme už byť vo štvorke na konci sezóny, ale stále sa môžeme dostať na šieste miesto. Ak teda viacero mužstiev nad nami postráca body.“

Taliansky tréner Leicesteru Claudio Ranieri prežíva v tejto sezóne so svojimi hráčmi anglickú rozprávku. Jej súčasná podoba je 10 víťazstiev v 16 zápasoch a 35 bodov spojených s líderským postom v Premier League. Pre porovnanie: Chelsea má na konte o 20 bodov menej. "Je to magické, čo sa deje. Nechcem sa z toho prebudiť,“ uviedol 64-ročný Ranieri, ktorý v rokoch 2000 - 2004 sedel na lavičke Chelsea. Vystriedal ho práve Mourinho. "V našom výkone bolo v tento večer čosi elektrizujúce. Bez toho sme len priemerným tímom,“ dodal Ranieri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies