Mourinho pripomína časy Fergusona

NETKY.SK • 3 Január 2017, 10:43 • 2 min
Mourinho pripomína časy Fergusona

MANCHESTER - Fanúšikovia anglického futbalového klubu Manchester United sa po dlhom čase konečne môžu cítiť ako v časoch škótskeho trénerského velikána Sira Alexa Fergusona (1986-2013). V pondelkovom stretnutí 20. kola zvíťazili United na ihrisku londýnskeho West Hamu 2:0 a natiahli sériu bez prehry na 13 duelov vo všetkých súťažiach. V sezóne 2012/2013 neokúsil manchesterský klub chuť prehry v 18 zápasoch za sebou.

slovakia

left justify in out

"Nebol to z našej strany fenomenálny duel, museli sme sa vyrovnať s náročnými okolnosťami, ale zvládli sme to. Blahoželám všetkým mojim hráčom. Trochu ma sklamali niektoré chyby a zlé rozhodnutia, ale vyplynulo to z únavy. Mali sme nahustený program, nemohol som čakať zázraky," skonštatoval podľa oficiálnej klubovej stránky kouč United José Mourinho.


Päťdesiattriročný Portugalčan sa pristavil aj pri svojich taktických zámeroch a výkonoch niektorých hráčov. "Krajní obrancovia West Hamu mali v nohách ťažký zápas proti Leicestru City, a tak som sa rozhodol, že prvú hodinu odohrajú Mchitarjan a Lingard. Slaven Bilič nemal viac obrancov na lavičke. Nordtveit a Cresswell postupne začali fyzicky ´umierať´. Tušil som, že bude lepšie, keď Matu a Rashforda pošlem na ihrisko až v priebehu zápasu. Toto rozhodnutie sa nakoniec ukázalo ako správne," dodal niekdajší tréner FC Chelsea, Interu Miláno či Realu Madrid.


Práve Španiel Juan Mata napokon v 63. min po spolupráci s mladíkom Marcusom Rashfordom strelil víťazný gól. Gólovú bodku namaľoval v 78. min kanonier Zlatan Ibrahimovič. Švéd strelil 18. súťažný gól v sezóne, v tejto chvíli má na konte o jeden zásah viac ako najlepší strelec United v minulom ročníku Anthony Martial (17).


Manchester United aktuálne figuruje na 6. mieste v tabuľke PL so ziskom 39 bodov. Mourinha potešila remíza FC Liverpool na pôde Sunderlandu (2:2). "Ako hral Liverpool? (Prítomný novinár mu odpovedal: ´2:2´). Tak sme získali dva body na Liverpool. V najbližšom zápase ich máme doma na Old Trafforde, s pomocou 75-tisíc fanúšikov môžeme zvíťaziť. Premýšľam aj o zápase Tottenham - Chelsea, ktorý sa hrá v stredu. Jeden z nich určite stratí a ak sa duel skončí remízou, tak obaja," kalkuloval José Mourinho.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies