Mourinho po triumfe nad Chelsea velebil Rashforda

NETKY.SK • 17 Apríl 2017, 11:25 • 2 min
Mourinho po triumfe nad Chelsea velebil Rashforda

LONDÝN - Futbalisti londýnskej Chelsea si skomplikovali cestu za anglickým titulom. V šlágri 33. kola Premier League prehrali na pôde Manchestru United 0:2 a pred druhým Tottenhamom Hotspur majú už iba štvorbodový náskok. O triumfe "červených diablov" rozhodli presné zásahy Marcusa Rashforda a Andera Herreru.

slovakia

left justify in out

Tréner Jose Mourinho naordinoval svojim zverencom rovnakú taktiku ako vo štvrťfinálovom dueli Anglického pohára na Stamford Bridge, v ktorom hostia v prvom polčase dominovali, doplatili však na vylúčenie Herreru. Španielsky stredopoliar patril v nedeľu k najlepším hráčom na ihrisku, ustrážil Edena Hazarda a svoj výkon korunoval gólom.

 

"Herrera do bodky splnil taktické pokyny. Vedel som, že ak Hazardovi nedá kúsok voľného priestoru, Chelsea to bude mať veľmi zložité. Pri výbere základnej jedenástky som musel prihliadať na to, že vo štvrtok nás čaká štvrťfinálová odveta Európskej ligy proti Anderlechtu Brusel. Za daných okolností som vybral najsilnejší možný tím. Zápas sa v mnohom podobal tomu pohárovému s tým rozdielom, že sme nemuseli hrať 55 minút s desiatimi mužmi. Kontrolovali sme dianie na ihrisku a zaslúžene sme si vypracovali dvojgólový náskok, ktorý sme udržali až do konca," povedal pre akreditované médiá bývalý kouč Chelsea, ktorý londýnsky tím priviedol k trom anglickým titulom.

Mourinho nešetril slovami chvály na adresu Rashforda, ktorý dostal na hrote útoku prednosť pred Zlatanom Ibrahimovičom. "Marcus hral fantasticky. Už v FA Cupe sa blysol skvelým výkonom, vtedy však nepremenil veľkú šancu. Opäť ukázal, že je rýchlejší ako obrancovia Chelsea. Jeho gól dodal celému tímu ešte väčšie sebavedomie a stabilitu," zdôraznil Mourinho.

 

Tréner "The Blues" Antonio Conte zobral prehru na Old Trafforde na seba. "Manchester United zvíťazil zaslúžene. Jeho hráči prejavili väčšiu túžbu po víťazstve, boli motivovanejší. Druhému gólu podľa môjho názoru predchádzala ruka Herreru, no na to sa nechcem teraz vyhovárať. Musíme sa rýchlo otriasť. Čaká nás ešte šesť zápasov a každý bude pre nás ako finále. Liga je otvorená, máme 50-percentnú šancu na zisk titulu, s čím pred začiatkom sezóny počítal málokto, veď v tej minulej skončila Chelsea až desiata. Tottenham má skvelý tím, hrá s veľkým entuziazmom. Bude to boj až do konca," uviedol taliansky kormidelník.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies