Mourinho po remíze ManUtd v Liverpoole: Náš výkon hodnotím pozitívne

NETKY.SK • 18 Október 2016, 09:48 • 2 min
Mourinho po remíze ManUtd v Liverpoole: Náš výkon hodnotím pozitívne

LIVERPOOL - Defenzívna taktika Manchestru United slávila úspech, zverenci Joseho Mourinha remizovali v šlágri anglickej futbalovej Premier League na pôde veľkého rivala FC Liverpool 0:0. Domáci "The Reds" mali 65-percentné držanie lopty, no vpredu boli bezzubí a po desiatich mesiacoch nestrelili na Anfield Road gól v súťažnom zápase.

slovakia

left justify in out

Mourinho bol so ziskom bodu spokojný. "Myslím si, že sme kontrolovali zápas z hľadiska taktického i emocionálneho. Náš výkon hodnotím veľmi pozitívne, výsledok je prijateľný. Liverpool dominoval v držaní lopty, no nedokázal streliť gól. To je ich problém, nie náš. My sme sa zamerali na pozornú defenzívu a náš zámer nám vyšiel. Neprehrali sme na pôde priameho konkurenta v boji o priečky zaručujúce účasť v európskych klubových súťažiach a to je najdôležitejšie," citovala slová portugalského kouča agentúra AP.

 

V druhom polčase si Liverpool vypracoval dve šance, no Emre Can a Philippe Coutinho stroskotali na brankárovi Davidovi De Geovi. "Zápas sa hral podľa nôt Manchestru United. Neuberal sa takým smerom, aký sme chceli my. Snažili sme sa robiť všetko pre to, aby sme zvíťazili, no nepoužili sme na to tie správne prostriedky. Dokážeme zahrať oveľa lepšie," priznal kormidelník Liverpoolu Jürgen Klopp.

 

Sklamaný bol aj domáci kapitán Jordan Henderson. "Sme trochu frustrovaní, lebo sme nepredviedli výkon na hranici našich možností. Boli tam aj svetlé momenty, no nedokázali sme si vytvoriť toľko šancí, ako v predchádzajúcich dueloch v tejto sezóne. United potvrdili, že sú silní a odviedli skvelú prácu. Pozitívom je aspoň to, že sme si udržali čisté konto."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona