Mourinho po demontáži Schalke: Bol to najlepší výkon Chelsea vonku

NETKY.SK • 26 November 2014, 09:01 • 2 min
Mourinho po demontáži Schalke: Bol to najlepší výkon Chelsea vonku

GELSENKIRCHEN - Futbalisti londýnskej Chelsea si impozantným spôsobom zabezpečili miestenku v osemfinále Ligy majstrov. Schalke 04 deklasovali na jeho pôde 5:0 a vyrovnali tak svoje najvyššie víťazstvo vonku z roku 1999, keď nasúkali päťku Galatasarayu Istanbul.

slovakia

left justify in out

Tréner "The Blues" Jose Mourinho po zápase nešetril superlatívmi. "Bol to najlepší výkon Chelsea vonku pod mojím vedením. Jednoducho fantázia, vyhrať 5:0 na nemeckej pôde nie je každodenná záležitosť. Ak nejaký tím vedie v zápase 3:0 alebo 4:0, väčšinou príde uspokojenie, chyby v defenzíve a súperovi sa naskytne šanca skorigovať výsledok. V AufSchalke aréne to však bola iná pesnička. Hrali sme veľmi kompaktne, nepoľavili sme v koncentrácii a mohli sme pridať ešte ďalšie góly. Nespomínam si, že by Chelsea hrala niekedy vonku takto impozantne," nadchýnal sa portugalský kouč.
      

Utorňajší zápas mal pikantnú príchuť. Na lavičke Schalke totiž sedel Talian Roberto di Matteo, ktorý v roku 2012 priviedol Chelsea k triumfu v LM po jedenástkovom rozstrele s Bayernom Mníchov. "Veľa ľudí si povie, že Schalke teraz prežíva krízu, má problémy a vysoká prehra je toho dôsledkom. Myslím si však, že pri našom excelentnom výkone by to mali s nami ťažké aj oveľa kvalitnejšie tímy. Robertovi asi nie je príliš do reči. Ak však prehráte so silnejším protivníkom, akým bola dnes Chelsea, nezostáva vám nič iné, iba akceptovať to," dodal Mourinho.
      

Schalke pred záverečným kolom kleslo na nepostupovú tretiu priečku, Sporting Lisabon totiž doma podľa očakávania zvíťazil nad Mariborom a predstihol bundesligistu o dva body. "Nemám slov. Nezostáva mi nič iné, ako ospravedlniť sa našim fanúšikom za predvedený výkon. Bolo to nedôstojné vystúpenie. Dali sme Chelsea príliš veľa priestoru a Londýnčania to dokonale využili," sypal si popol na hlavu kapitán Schalke a nemecký reprezentačný obranca Benedikt Höwedes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona