Mourinho: Paríž bol lepší, Luiz sa ospravedlnil fanúšikom Chelsea

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 08:33 • 2 min
Mourinho: Paríž bol lepší, Luiz sa ospravedlnil fanúšikom Chelsea

BRATISLAVA - Nezlomilo ich veľmi prísne vylúčenie po polhodine hry. Na kolená ich nezrazila ani nešťastná ruka kapitána na začiatku predĺženia a následný gól z pokutového kopu. Futbalisti Paríža St. Germain sa v Lige majstrov tretíkrát za sebou prebojovali medzi elitnú osmičku. Vďaka hlavičke Thiaga Silvu a väčšiemu počtu strelených gólov na ihrisku súpera odplatili londýnskej Chelsea vlaňajšie štvrťfinálové vyradenie.

slovakia

left justify in out

Tréner Laurent Blanc po remíze 2:2 na Stamford Bridge zdôraznil, že PSG urobil dôležitý krok k tomu, aby sa stal jedným z top klubov v Európe. "Paríž St. Germain má ambície dostať sa postupne na výslnie európskeho futbalu. Na odvetný zápas proti Chelsea sa bude raz pozerať ako na zlomový v klubovej histórii. Náš postup je zaslúžený, lebo sme boli v oboch stretnutiach futbalovejší. Po vylúčení Zlatana Ibrahimoviča sme hrali 90 minút s desiatimi, no nepoložilo nás to. Cez polčasovú prestávku som bol naozaj prekvapený, akí sú moji hráči pokojní. Horeli túžbou dotiahnuť zápas do úspešného konca. Cítil som, že tento tím má na to, aby vyradil jedného z najväčších favoritov celej súťaže," citovala slová Blanca agentúra Reuters.

 

Kouč Chelsea Jose Mourinho po tretí raz v trénerskej kariére neprešiel so svojimi zverencami cez osemfinále Ligy majstrov. Po skončení odvetného duelu s PSG priznal, že francúzsky šampión postúpil do štvrťfinále zaslúžene. "Náš výkon dnes nebol dosť dobrý. Súper bol silnejší ako my, v oboch zápasoch sa lepšie dokázal vyrovnať s tlakom. Po vylúčení Ibrahimoviča sme sa dostali do pozície, že musíme využiť početnú výhodu, čo nás zväzovalo. Hráči cítili príliš veľkú zodpovednosť. Paríž s desiatimi mužmi naopak nemal čo stratiť. Dostali sme dva góly po rýchlych protiútokoch a následných rohových kopoch, čo je veľmi ťažké akceptovať. Pri oboch situáciách sa prejavila nedostatočná koncentrácia a zodpovednosť pri bránení súperovho hráča v území, ktoré musíte kontrolovať. Zaslúžili sme si byť potrestaní remízou, ktorá sa v našom prípade rovná prehre. Nezostáva nám teraz nič iné, ako sa rýchlo otriasť. Najprestížnejšia európska súťaž je v tejto sezóne pasé, musíme teraz urobiť všetko pre to, aby sme získali titul v Premier League."

 

Paríž si vybojoval predĺženie vďaka dôraznej hlavičke Davida Luiza, ktorý v uplynulej sezóne ešte obliekal dres Chelsea. Brazílsky stopér sa ospravedlnil fanúšikom "The Blues" za oslavu gólu. "Za normálnych okolností by som takto neoslavoval, no nedokázal som kontrolovať svoje emócie. Fanúšikovia Chelsea, odpustite mi. V Londýne mi vlani v lete vypršala zmluva a som vďačný vedeniu PSG, že mi dal príležitosť pokračovať v kariére v tomto klube. Postup do štvrťfinále je pre celý Paríž ako mesto obrovským úspechom. Odohrali sme dnes veľkolepý zápas, išli sme za víťazstvom. Musíme však zostať nohami pevne na zemi. K triumfu v Lige majstrov ešte vedie dlhá cesta."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona