Mourinho opäť spochybnil hlasovanie o Trénerovi roka 2012

NETKY.SK • 25 Marec 2013, 11:38 • 2 min
Mourinho opäť spochybnil hlasovanie o Trénerovi roka 2012

LISABON - Kouč Realu Madrid José Mourinho zopakoval v sobotu svoje tvrdenie, že mal získať ocenenie pre Trénera roka 2012 v ankete Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Trofej si v januári prevzal kormidelník španielskej reprezentácie Vicente del Bosque. Mourinho má už dlhšie pochybnosti o procese hlasovania a spochybňuje ho. Päťdesiatročný kouč bol jedným z troch finalistov príslušnej sekcie ankety Zlatá lopta FIFA 2012.

FIFA medzičasom poprela akékoľvek manipulácie. Účastníkmi volieb boli tréneri národných tímov, kapitáni reprezentácií a vybraní žurnalisti. Kapitán Macedónska Goran Pandev však tvrdí, že hlasoval za Mourinha, ale podľa zverejnených výsledkov dal body Del Bosquemu, Robertovi Mancinimu a Jürgenovi Kloppovi. "Mal tú česť a silu a verejne priznal, že hlasoval inak, ako je oficiálne uvedené. Mnohí mi to síce tiež potvrdili, ale chceli zostať v anonymite. Rád by som mu poďakoval za odvahu," povedal Mourinho. 

Del Bosque podľa oficiálnych výsledkov hlasovania dostal 35 % všetkých hlasov, jeho portugalský rival 20 %. FIFA v piatok zverejnila oficiálne hlasovanie Pandeva, Macedónčan však následne pre Calciomercato.com opäť tvrdil, že za Del Bosqueho nehlasoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies