Mourinho o Terrym: Je rovnako dobrý ako pred 10 rokmi

NETKY.SK • 27 December 2014, 10:59 • 2 min
Mourinho o Terrym: Je rovnako dobrý ako pred 10 rokmi

LONDÝN - Futbalisti Chelsea Londýn zvíťazili v piatkovom šlágri 18. kola anglickej Premier League nad mestským rivalom West Hamom United 2:0.

slovakia

left justify in out

O triumfe "The Blues" rozhodli presnými zásahmi kapitán John Terry a španielsky kanonier Diego Costa. Po zápase tréner domácich Jose Mourinho vychválil stopéra Terryho do nebies a podal aj svoje videnie momentálne predvádzanej hry lídra ligy, ktorý doma uhájil stopercentnú bilanciu v tejto sezóne.
      

Tridsaťštyriročný Terry za uplynulých päť dní strelil už druhý gól. Piatkový do siete mestského rivala bol už jeho 61. v klube. Bývalý kapitán Anglicka okrem toho skvele "vygumoval" vo forme hrajúceho útočníka hostí Andyho Carrolla. Portugalský kouč na margo Terryho uviedol, že je rovnako dobrý, ako bol pred desiatimi rokmi, keď "Mou" pôsobil na Stamford Bridge prvýkrát.
      

"Srší z neho sebavedomie. Keď sa pozriem na môjho Johna z rokov 2004, 2005 a 2006 a teraz, nie je tam žiadny rozdiel. Jediné, čo sa zmenilo, sú jeho dvojičky. Vtedy boli novorodenci, teraz počas tréningov behajú okolo ihriska a kopú do lopty. John hrá rovnako dobre ako vtedy. No je to preto, ako to vždy hovorím, ak hrá tím dobre, hrá sa dobre aj jednotlivcom," citovala Mourinha britská BBC.
      

Portugalčan priviedol Chelsea k majstrovským titulom v Anglicku v rokoch 2005 a 2006 a pred 18 mesiacmi opäť podpísal s "modrými" štvorročný kontrakt. V minulej sezóne Londýnčanom tesne ušiel titul, momentálne sú v lige nezastaviteľní. "Naše výsledky sú dobré a hráči sú šťastní. Ja som šťastný ako tréner, lebo tím hrá dobre. Je dôležité, že sa tu cítia všetci v pohode. Ak porovnám mužstvo z minulej sezóny, teraz sme lepší v práci s loptou. Minulý rok sme boli výborní v defenzíve a dobre organizovaní, ale chýbala nám trochu kreativita, keď sme mali loptu. Výzvou na túto sezónu bolo priniesť tvorivosť a dynamiku, ale bez toho, aby utrpela kvalita defenzívy," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona