Mourinho: Mata sa musí prispôsobiť nášmu hernému štýlu

NETKY.SK • 21 September 2013, 12:10 • 2 min
Mourinho: Mata sa musí prispôsobiť nášmu hernému štýlu

LONDÝN - Podľa trénera FC Chelsea Joseho Mourinha musí španielsky futbalový krídelník Juan Mata zlepšiť svoju prácu v defenzíve, ak si chce zaslúžiť stabilné miesto v základnej jedenástke londýnskeho klubu.

slovakia

left justify in out

V uplynulých dvoch ročníkoch zvolili fanúšikovia Matu za najlepšieho hráča tímu, no po príchode portugalského kouča na Stamford Bridge sa jeho pozícia v mužstve oslabila. "Dôvod, prečo v súčasnosti tak často nenastupuje, by som nerád verejne komentoval," citovali britské médiá Mourinha, ktorý následne aspoň naznačil, čo mu na hre španielskeho reprezentanta prekáža: "Proti Evertonu (Chelsea prehrala 0:1, pozn. red.) hral od začiatku a môžete si zanalyzovať jeho výkon v tom zápase. V Lige majstrov proti Bazileju prišiel na ihrisko za stavu 1:0 (švajčiarsky tím otočil skóre z 0:1 na 2:1 vo svoj prospech, pozn. red.). Dal som mu špeciálne úlohy..."

Mourinho nespochybňuje Matove ofenzívne kvality, vytýka mu len, že sa nechce adaptovať na súčasný herný štýl Chelsea. "Viem si predstaviť Matu ako hráča s číslom desať za hrotovým útočníkom, s tými jeho šikovnými prihrávkami, presnými pasmi a fantastickými prienikmi. Má určite obrovský talent. No druhá vec je, ako sa dokáže prispôsobiť štýlu hry, ktorým chceme hrať," dodal Mourinho, ktorý na poste špílmachra preferuje Brazílčana Oscara. "To je môj hráč s číslom desať. Ak niekto povie, že Oscar nie je naším najlepším hráčom v tejto sezóne, budem s ním nesúhlasiť."
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies