Mourinho má pred sebou dvojstý zápas na lavičke Chelsea, stý domáci

NETKY.SK • 28 August 2015, 15:02 • 2 min
Mourinho má pred sebou dvojstý zápas na lavičke Chelsea, stý domáci

LONDÝN - Portugalský tréner Jose Mourinho má pred sebou ďalšie dva futbalové míľniky.

slovakia

left justify in out

V pozícii hlavného kormidelníka anglického šampióna Chelsea Londýn ho v sobotu čaká proti Crystal Palace dvojstý ligový zápas a zároveň stý domáci.

Vzhľadom na uplynulé obdobie sa uznávaný taktik môže pochváliť fantastickými štatistikami. Z doterajších 199 duelov ako tréner "The Blues" prehral len v dvadsiatich prípadoch a v 99 domácich dueloch odchádzal zo Stamford Bridge len jediný raz ako zdolaný. "Som hrdý na tieto míľniky, nemyslím však, že nejako ovplyvnia ďalšiu budúcnosť," cituje Reuters jeho slová z piatkovej tlačovej konferencie.

 

Mourinho najskôr viedol Londýnčanov v rokoch 2004-2007 a získal s nimi dva ligové tituly. Tretí pridal po návrate v minulej sezóne. Portugalský kormidelník verí, že jeho tímu sa podarí naštartovať na víťaznú vlnu. V úvodných troch kolách získal len štyri body, pričom v tom druhom prehral na pôde jedného z najväčších konkurentov v boji o titul Manchestru City vysoko 0:3. "Nie je normálne, ak v prvých troch zápasoch sezóny čelíme trom penaltám a dvakrát dohrávame s desiatimi. Štyri body nie je síce to, čo sme chceli, ale nerobíme z toho drámu. Vieme, že sa zlepšíme," dodal.

 

V najbližšom ligovom derby proti Crystal Palace mu bude chýbať stopér John Terry, ktorý videl v uplynulom dueli na pôde West Bromwichu (3:2) červenú kartu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona