Mourinho: Chýba nám zabijácky inštinkt

NETKY.SK • 18 December 2013, 12:15 • 2 min
Mourinho: Chýba nám zabijácky inštinkt

LONDÝN - Futbalistom FC Chelsea chýba v tejto sezóne efektivita v zakončení a "zabijácky inštinkt" pred bránkou súpera. Myslí si to hlavný kouč londýnskeho tímu Jose Mourinho, ktorému hrozí, že skončí po prvý raz sezónu bez zisku trofeje.

slovakia

left justify in out

Futbalisti zo Stamford Bridge vypadli v utorok z Ligového pohára, keď prehrali vo štrvťfinále tejto súťaže na ihrisku AFC Sunderland 1:2 po predĺžení. "Kvalita futbalu, ktorú produkujeme je očarujúca. Nikdy sme neprehrali zápas tak, že by sme nehrali alebo bol súper vyslovene silnejší, lenže nedokážeme doraziť súpera a nechávame ho na žive," cituje agentúra Reuters portugalského kouča. "Každý súper dobre vie, že proti nám môže skórovať aspoň raz. Na druhej strane my sme mali fantastické šance na skórovanie, ale góly z toho neboli. Je to o tej efektivite pri zakončení."

Kým v Premier League je Chelsea na treťom mieste a bezpečne sa kvalifikovala do osemfinále Ligy majstrov, posledné výsledky vytvorili tlak na Mourinha. Dve prehry a jedna remíza v posledných siedmich ligových stretnutiach ako aj dve prehry s FC Bazilej v skupinovej fáze Ligy majstrov otočili pozornosť aj na trojicu útočníkov - Fernando Torres, Demba Ba a Samuel Eto'o. Všetci spolu dali v celej sezóne len päť gólov.

"Futbal je o výsledkoch a strieľaní gólov. V Ligovom pohári sme však chceli ísť ďalej, ale nebola to zasa naša priorita. Musíme začať premieňať šance a vyhrávať zápasy, nepotrebujeme nevyhnutne byť v každom stretnutí lepším mužstvom," skonštatoval Mourinho, ktorého zverenci sa v najbližších troch ligových dueloch stretnú s Arsenalom Londýn, Swansea City a FC Liverpool.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies