Mourinho chválil APOEL, Cyperčania sa zosypali až v závere

NETKY.SK • 28 Marec 2012, 11:47 • 2 min
Mourinho chválil APOEL, Cyperčania sa zosypali až v závere

Mourinho chválil APOEL, Cyperčania sa zosypali až v závere - Futbal Tréner futbalistov Realu Madrid Jose Mourinho po úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov 2011/2012 vyzdvihol perfektnú organizáciu hry APOEL-u Nikózia, ktorý dlho odolával náporu favo

slovakia

left justify in out

img

Tréner futbalistov Realu Madrid Jose Mourinho po úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov 2011/2012 vyzdvihol perfektnú organizáciu hry APOEL-u Nikózia, ktorý dlho odolával náporu favorizovaného španielskeho klubu, no napokon prehral 0:3. "Biely balet" počas celého zápasu dominoval v držaní lopty a vytvoril si šance, na ktorých spočítanie by boli málo aj prsty oboch rúk. Naopak, cyperský "čierny kôň" súťaže ani raz nevystrelil do priestoru brány a jeho jazda sa takmer naisto skončí vo štvrťfinále, ktoré je aj tak najväčším úspechom klubu v jeho dejinách.
      Chlieb zápasu sa lámal striedaním Brazílčana Kaka, ktorý v 74. minúte vymyslel prvú gólovú akciu. Po jeho centri pristála lopta na hlave Karima Benzemu a hostia zlomili dlhotrvajúce strelecké prekliatie. V 82. minúte si aktívny Kaka nabehol na perfektne načasovanú prihrávku ďalšieho striedajúceho hráča Marcela a z ôsmich metrov nemal problém prekonať brankára APOEL-u. Na semifinálový breh definitívne nasmeroval lídra Primera Division opäť Benzema, ktorý v 90. minúte uzavrel svojím druhým gólom v zápase na konečných 3:0. "Trvalo nám dlho, kým sme strelili prvý gól, ale na príčine bolo veľmi dobre hrajúce mužstvo súpera. APOEL nemá vo svojom strede žiadne veľké mená a individuality ako iné veľkokluby, ktoré sa prebojovali do štvrťfinále. Organizácia hry je však jeho charakteristickou črtou a v nej je fantastický," zložil Mourinho poklonu domácemu tímu. "Museli sme podať optimálny výkon, aby sme dnes vyhrali. Hráčom ďakujem za to, že sa nevzdávali a stále dobýjali bránu súpera, ktorý výborne bránil," dodal Mourinho.
      Jeho srbský náprotivok Ivan Jovanovič priznal, že po prvom góle sa jeho mužstvo psychicky zložilo. "Pravda je taká, že sme hrali organizovane smerom dozadu. Dostali sme však prvý gól a po ňom akoby sme stratili koncentráciu." Prezident klubu Phivos Erotocritou však napriek prehre 0:3 tvrdil, že už samotná účasť vo štvrťfinále elitnej súťaže je pre APOEL veľkým medzníkom. "Môžeme mať hlavy hore. Som hrdý na to, že sme to dotiahli až do štvrťfinále a pritiahli na náš štadión Real Madrid. O niečom takom by sme pred pár rokmi ani nesnívali. Prehrali sme 0:3, takže sa nie je veľmi čím chváliť, ale pre nás bol tento zápas veľkou školou."
      Odveta je na programe v stredu 4. apríla na Estadio San Bernabeu. Real si počká na svojho semifinálového súpera, ktorý vzíde z dvojice Olympique Marseille - Bayern Mníchov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies